Vi är alla offentliga

Är inte alla som laddar upp bilder, skriver blogg-inlägg, kommenterar andras bilder och annat att alla som har illgång till internet kan få tillgång till detta? Läste precis om Facebooks "medlemsstormning" ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4443835.ab ), tydligen så har Facebook gjort nya villkor som säger att Facebook har rätt att arkivera ett raderat kontos uppgifter; bilder, inlägg etc. Alltså även efter ett avslutat medlemsskap. Visst det är väl i och för sig onödigt och inte så schysst men vi är väl alla medvetna om att allt vi gör på nätet kan spåras och kopieras av andra "surfare". Det är ju ingen chock att våra fyllebilder som ligger på Bilddagboken kan komma i fel händer, men ändå väljer vi att lägga ut dem.
  Vi lever faktiskt i en värld där allt vi gör registreras, när vi betalar med vårat kort registreras det, när vi föder barn, när vi besöker en doktor, när vi deltar i ett evenemang, ja det är ju inte så att vi någonsin kan vara anonyma och tro att ingen kan ta reda på vad vi gör, tyvärr. Köper vi något på ICA och drar vårat bonuskort registreras det och erbjudanden om denna vara dyker upp på posten, får vi antidepressiva utskrivna hos doktorn så sparas det i deras register, allt vi gör är bevakat, går vi in i en affär blir vi filmade.

Visst är det dumt att Facebook vill ha rättigheterna till våra bilder och liknande efter att vi slutat använda deras tjänster men på ett sätt så vet vi ju att folk redan sett och lästa dessa filer som vi gjort tillgängliga för en hel massa folk världen över, så även om det nu inte går igenom med Facebooks nya regler så kommer det vi en gång laddat upp för att visa våra vänner alltid kunna hamna hos någon vi inte vill ska se dem.

Tack för mig
  / A-K


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0