Message!!

Till Ella Rolandsson: Vart har du tagit vägen?! Update?? Skulle inte du till huvudstaden??

(Anledningen till att detta meddelande kommer här på bloggen är att jag är en fattig student med noll kronor på saldot på telefonen plus att du aldrig bryr dig om kommentarer på din egen blogg! Jag förväntar mig att du hör av dig!)

Måndag

Första dagen på sista riktiga skolveckan och en vecka kvar till showen på Balettakademien! Ska bli sjukt kul :D Och skönt med lov, ska ju jobba men det känns riktigt bra och sen får jag ju faktiskt vara hemma i Ytterån en vecka så det blir härligt.
Imorn är jag ledig, ska köpa en svart hoodtröja till showen och ett par hängslen, vart jag nu ska handla det, sen blire Ragdollz-klass på kvällen med Emelie.

Ja det var väl allt ;)


Första advent

Det har varit en jääättebra advent idag! Började med risgrynsgröt till frukost med Linda å Stina. Sen kom Micka på besök: Hur kul som helst, sen blev det en tripp till Barkarby för att införskaffa julpynt. Blev riktigt fint här i lägenheten. När vi kom hem kom Emelie, Rikard och Sophia å vi körde kakfatet fullt. Julmust, glögg, pepparkakor, chips, polkagrisar, choklad, mandariner. Riktigt trevligt var det i alla fall. Imorn påbörjar vi sista riktiga skolveckan på höstterminen, känns sjukt att vi redan gått så länge som vi gjort liksom.




091126

Mindre än en månad kvar till jul hörrni ;)
Nu undrar säkert mamma; "varför skriver Anna-Karin ett inlägg vid den här tiden?! Borde hon inte var i skolan nu?!"
Tyvärr å var den här morgonen en sån där jagtarmiginteuppursängenmåstesovalitetill-morgon, känns som om jag förtjänar det, har inte haft sov morgon på över tre veckor, har jobbat på helgerna och skolan börjar ju alltid 9, så idag var jag helt enkelt tvungen mamma.
Ska prova hinna in på Bolagret på Ringen innan jobbet och kolla deras lager med glögg serviser, på söndag är det ju första advent och då blir det lite julmys hr hos Stina och mig, lite folk lite mys och massor av julmusik!!

En vecka kvar av skolan plus två föreställningar vecka 50, så har ni vägarna förbi Sthlm så är det bara att köpa biljetter!

Åååh vad jag saknar alla hemifrån!

Tisdag

Alltså jag känner mig som en dålig bloggare, orkar knappt ta upp datorn från golvet och starta den. Kanske är en svacka man hamnar i. Men det märks på besöksantalet att jag inte varit så aktiv.

Det är i alla fall första advent på söndag! Jag längtar verkligen tills allt julpynt börjar komma upp, har redan kommit upp lite på jobbet och jag sätter alltid på julskivan när det är jag som jobbar, det är så mysigt att jobba när man får känna lite julkänslor. Längtar så jäkla mycket efter att få komma hem till Ytterån. Vore så skönt om man hade fått varit hemma hela vårat långa lov (från 9e december till 18e januari)  men man måste ju jobba också, tyvärr, så det blir bara 6 dagar. Men jag hoppas att lite folk kanske kommer och hälsar på under lovet ;)

Ska julhandla lite på söndag, vi tänkte få till lite adventsstämning här hemma i bagis också:)

Torsk

Dagens recept: Torsksås m. pesto



Du behöver:

Torskblock
Pasta
Grön Pesto
Sweet chili sås
Grädde
Sambal Oelek
Persillade
Svartpeppar
Citronpeppar
Redning

Gör såhär:

-Börja koka pastan
-Lägg torskblocken i stekpannan
-Lägg på en sked pesto, sambal oelek, sweetchili sås (rätt mycket) och övriga kryddor
-Stek upp och dela i mindre bitar
-Häll över grädde
-Krydda lite till om så behövs
-Häll i redning, låt koka upp

Smaklig måltid!

.

Jag har köpt senaste Harry Potter filmen!!!
Såg att dne kommit när jag var på ICA så ikväll blir det måndagsmys framför tvn.

Snabbgenomgång söndag

Vaknade, jobbade, åkte till Linda och grattade henne (19 år!!!!), åt baguetter med rostbiff och potatissallad, åt aaasgod hallon och mango efterrätt som Linda hade gjort, satt och pratade, missade sista tunnelbanan hem, sov hos Linda, gick upp ofantligt tidigt, for till Bagis, åt frukost, packade och for till skolan.

Det var en snabbis!

"Krabb"-sås

Dagens recept: Pasta och krabbsås



Du behöver:

Krabbpinnar
Pasta
Grädde
Fiskbuljong
Majonäs
Citronpeppar
Salt
Allround krydda
Persilja
Redning

Gör såhär:

-Koka pastan
-Skiva krabbpinnarna i lagoma "kuber"
-Häll upp grädde i kastrull blanda i krabbpinnarna och buljongtärningen och typ en matsked majonäs
-Låt koka upp och krydda efter tycke och smak, samt häll i redning

Blanda ihop allt och njut av denna snabba pastarätt.

Thelastbounce



Så var det klart och betalt, 24:e april är det Bounce sista föreställning och jag och Stina har precis bokat biljetter. Ska bli grymt kul att se, dock lite tråkigt att det är deras sista, fast jag vet inte jag, de senaste året har jag typ inte känt samma WOW-känsla för Bounce, visst de är grymma dansare utan tvekan, men man ser så mycket överallt liksom. Men kul ska det bli!

det hänger på håret

Jag vill be om ursäkt till mitt hår i det här blogginlägget. För sen jag flyttade ner hit så har verkligen mitt hår varit något jag inte prioriterar, alltid uppsatt i en knut, dag som natt. Tvättar det, sätter upp det i en knut på huvet, uppsatt hår när jag dansar, uppsatt när jag jobbar, uppsatt när jag sover. Ja något som är bra är att jag inte alls plattar det allt för ofta nu mera, det är bara vid lite finare tillfällen ;) haha.
Men hur kul ska mitt hår tycka att det är att vara uppsatt i en knut varje dag? plus att det var sjukt länge sen jag klippte mig så mitt hår ser ut som skit, det slits rätt bra av att ha hårsnodd i håret också.

Nä men på jullovet blir det ändring på det här, ska unna mitt stackars hår en färgning och klippning när jag kommer hem till mamma, än så länge får det må lite dåligt, för jag orkar inte äns fundera på hur jag ser ut.
  När hade jag senast mer smink än mascara på mig?! Ja inte den här veckan i alla fall. Finner ingen riktigt god anledning till det, jag svettas ändå på skolan och på jobbet behöver jag bara se glad ut så blir kunderna nöjda, det är då ingen som har klagat på att jag inte har någon foundation på mig, man blir rätt bekväm faktiskt.

Så ännu en gång ber jag om förlåtelse till mitt hår, jag vet att det inte är så kul att sitta på mitt huvud just nu, men det blir rehab på jullovet, jag har inte glömt bort dig!


Torsdag

Alltså allt som har med breaking att göra, eller, kanske inte bara breaking, men allt som kräver att man ska hoppa och landa på händerna, magen, ryggen, rumpan, huvet, ja ni förstår. Jag är inte en trixig person, jag gillar inte saker som har med att hoppa å snurra på golvet, hade jag tyckt om det hade jag börjat breaka för länge sen, men som sagt så är ju inte fallet så.

Ja men i övrigt då? Åt god middag idag, har varit ledig, men ser fram emot en helgs jobb, tjäna pengar är alltid kul.
Jag börjar komma i julstämning förresten, vi spelar julmusik på jobbet, nästa helg är det första advent och jag tänkte ta tag i julklappsshoppingen nästa vecka, ska leta rätt på ett Rusta också så jag å Stina kan handla juldekorationer!

Mår lite illa faktiskt, inser att jag nog åt lite för mycket mat. Skulle vilja ha en kopp kaffe men det är rätt jobbigt att resa sig ur fåtöljen(!)

Bra dag helt enkelt

Började dagen med att vakna för sent, men snabb som jag är så lyckades jag ändå hinna till skolan i tid och till och med vara där först^^ Värmde upp lite innan lektionen och kände träningsvärken bränna i utåtvridningsmusklerna. Detta är sjukt bra, det betyder att jag har jobbat bra och rätt när jag dansat. När lektionen satt igång så kom Maria (läraren) fram och berömde mig för att jag jobbade så bra med utåtvridningen och att hon ser stor skillnad. Känns så jäkla bra!

Sen var det dags för streeten, skulle ha Daniel, men så dyker Jaquin upp i salen och alla drar efter andan typ, för har man honom då betyder det värre workout än vad man normalt sätt får på en vecka. 
Hade hype med honom och jag måste bara få säga att man svettas så sjukt mycket, tror inte ni skulle förstå hur mycket det är, jag svettas genom mjukisbyxorna, de som har vita tröjor har efter lektionen genomskinliga tröjor(!) Ja ni kanske förstår.
Men det som är roligt med den här lektionen var att jag märkte att konditionen har blivit bättre, för trots att man blir sjukt andfådd, verkligen jobbar 150 procent, så tar det inte så lång tid att få tillbaka pulsen till normalt igen, och det tyder på bra kondition.

Så dagen dansmässigt har varit riktigt bra, känns skönt att känna att man kommer någonvart med dansandet, för man lägger oftast inte märke till sånt själv. Så idag är jag på topp, och snart ska jag ner i tvättstugan med all min tvätt.

Wraps

Dagens middags tips: Wraps


Ni behöver:
Köttfärs
Tortillabröd
Riven ost
Paprika
Gul lök
Tacokrydda
Salsasås
Soya
Sambal oelec (stavning?)
Svartpeppar
Allroundkrydda

Gör så här:
-Sätt ugnen på 200 grader
-Stek köttfärsen
-Lägg i hackad paprika och lök
-Blanda i kryddorna efter tycke och smak
-Lägg tortillabröden på en plåt och lägg köttfärsen på bröden
-Strö ost över
-In i ugnen, ta ut när osten har fått lite färg

Serveras med sallad, någon sås eller vad man själv gillar, och som vanligt kan man ju alltid blanda i vad man vill i köttfärsen, majs, tomater, något annat gott! Beroende på vad man har i kylen!


Huh?!

Ni kollar väl på Parlamentet?!

Gårdagen i text

Blir en snabbrecension.

Förfest hemma i Bagis med Stina, Jessica, Linda, Emelie, Christoffer och två av deras kompisar.
Drog in till stan.
Aces - Sög, lite folk, tråkigt folk
Jag Linda och Stina fortsätter till Stureplan
Hamnar på Laroy - Bra musik, trevlig personal dock rätt lite folk.
Nattamat på Donken på Sture.
Träffar norrlänningar och sjunger ja må hon leva för Stina
Går till White Room
Vill inte betala inträde för bara en timme så vi far hem
Tar hand om en dyngfull brud och ringer 112
Väntar i evigheter på tåg hem, får byta hundra gånger
Jag sover i stort sätt hela resan hem.

Lördag: Vaknar och tror att jag spyr för att jag är bakis! Nä så var det inte, jag har blivit magsjuk!!


Gårdagen i bilder







Tyvärr verkade inte alla fastna på bild men, men.

Fredag

God morgon!
Idag är det fredag, mn första lediga fredag från jobbet sen jag började jobba! Så idag ska vi fira Stina ordentligt, det blir Parlamentet-inspelning halv fyra och sen hem hit för att förfesta och sen dra ut, vart vi ska är ännu inte bestämt, men kul ska det bli!
Och bilder blire!


Torsdagen

Jaa, äntligen, som vi har väntat på torsdagn den 12e November, Stina har äntligen tagit steget in i vuxenvärlden och lyckats fylla 18 år, nu behöver hon inte stå och oroa sig i kön till krogen längre, för nu är det bara att visa upp leget och traska in. Det här var verkligen på tiden, det tror jag alla tycker ;)
  Det blev i alla fall tårta på sängen tidigt på morgonen, verkade uppskattat i alla fall och tårta till frukost det är ju en riktig höjdare det ;)


.

Förlååååt! Jättedålig uppdatering, och inte har jag nåt vettigt att komma med idag heller. Börjar bli rätt tråkigt här hörrni.
Idag har jag jobbat och sen när jag kom hem gjorde jag och Linda tårta (ska se til att ta en bild imorn) tills imorn, ni förstår, imorn fyller min kära sambo även kallad astmabarnet, även kallad Stina, 18 år! Så vi har en liten sleepover här med Linda.

Jaa, annars då?! Såg första avsnittet av den här säsongen av SYTYCD nu ikväll, dock satt jag och vispade grädde samtidigt så min koncentration var inte riktigt på topp, men ett plus är ju att jag oavsett om jag jobbar eller inte på onsdagskvällarna fram över så kan jag se på SYTYCD p.g.a att det är så sent, fem toasts!

På fredag blire utgång, dock har jag inte hittat något att ha på mig! Typiskt :/

Nä men hörrni, ska prova uppa imorn med!

Dålig uppdatering

Vad jag har varit dålig på att uppdatera hörrni, fast Ella e inte så bra heller så de gör inget.
Har jobbat hela helgen, farsdag idag, skickade ett sms till appa och kände mig lite som en dålig dotter som inte kan vara hemma i Ytterån. Fick dock med mig en hel farsdagsprinsesstårta från jobbet, så jag ska tänka på pappa som gillar prinsestårta när jag äter den. Schysst va?! haha

Håller på att leta lite vimmelbilder från krogarna här i Sthlm för att få lite inspiration för nästa fredag när vi ska ut å fira Stina. Hmm.. vet inte riktigt vad det blir för snyggt jag ska ha på mig, men på tisdag blir det till att leta reda på iaf ett par skor och något mer på stan.

Nu blir det nog en tårtbit hörrni. Låter bra va?!

Cats


Igår var jag och Stina som sagt på Cats på Cirkus. Riktigt bra var den. Kul att vara på Cirkus också, har aldrig varit där men det var en upplevelse det med, riktigt stort alltså, rymmer sjukt mycket folk!
   Ja tillbaka till själva Cats då. Riktigt snygg dekor och rekvisita i övrigt och sjukt duktiga dansare/sångare/akrobater, ja för de var alltihop, helt sinnes, världens akrobatik och riktigt bra sång och dans.
   Blir nästan lite sugen på det där med musikal alltså, men då är ju problemet att jag inte utrustades med en bra sångröst, inte äns lite bra, och tyvärr tror jag inte att det går att träna sig till en bra röst, dansen kan jag träna upp men inte sången. Så jag får nog kanske helt enkelt skriva in musikalartist på min lista över "sakerjagintekommerkunnabli" men det vore ju lite kul, ha föreställningar inför så mycket folk, flera kvällar i veckan i flera månaders tid. Cats har gått på Cirkus nu sen typ början av september, flera dagar i veckan, fatta att göra det! Lovely!

.

Ååååh vad trött och slut jag är. Ledig idag, jag och astmabarnet till sambo ska på Cats på Cirkus ikväll, det ska bli riktigt roligt.

Förövrigt älskade jag moderna klassen vi hade på morgonen idag. Blev så himla svettig och kände verkligen att jag jobbade genom hela kroppen, gjorde flera diagonaler som verkligen var grundliga och man kunde tänka på allt medan man dansade, känna hur utåtvridningsmusklerna krampade, hur hållningen var där och jobba genom hela fötterna från tå till häl.
 Jag älskar känslan av att känna mina fötter jobba, verkligen känna allt du gör och att känna golvet på riktigt. Underbar lektion, så är det bara.


Loving it

Jag måste bara säga att jag bara avgudar våran lockinglärare Manne! Han får mig att tycka om locking och det är nog lite som att få en vegetarian att äta en hamburgare. Så emot det har jag varit, verkligen redan bildat min uppfattning innan jag provat på det på riktigt (note to myself: sluta va så negativ till saker du inte vet något om).

Tisdag

God kväll!
Känns som om det var ett tag sedan jag skrev. Kanske en dag eller två?! haha^^
Har börjat med locking på skolan, riktigt kul, trodde jag skulle hata det för jag är sämst men Manne är sjukt duktig och pedagogisk plus att han är riktigt rolig.
Har börjat med dansen till julshowen också, tror det kommer bli grymt.

Jobbat idag och sen när jag kom hem fick jag sms av Linda:

L- Såg du House?
A- Nä, har jobbat. Vadå då?
L- House och Cuddy kysstes!!:)
A- Va??? Nä!!
L- Joo!! Vad jag har väntat på det här!

Kul att de senaste Houseavsnitten varit lite halvdåliga men idag när jag missade det då är det så klart det smaskigaste avsnitet på länge! Typiskt, så jävla typiskt!

Skämskudde

Läste en filmrecension i cosmo igårkväll och fick upp ögonen för ett ord som direkt hoppade in i min lista med viktiga ord. Nu ska jag förklara det fantastiska ordet "Skämskudde".

Skämskudde
är den sorts kudde som man håller upp framför ögonen när man kollar på film och det dyker upp en sån där jobbigt pinsam scen som man absolut inte kan kolla på utan att känna hur jobbigt och skämmigt det är.
Själv är jag en person som verkligen använder kudden/täcket/filten/handen när något blir på tok för pinsamt och jobbigt på tv eller film, men aldrig har jag fått ett namn på detta ting, men det är ju genialiskt! Skämskudde!!

Var helt enkelt bara tvungen att informera er om detta fantastiska ord!

RSS 2.0