Onsdag

Idag var en kort dag på skolan, innan första lektionen körde jag och Lisa en Mcdrive frukost mycket välbehövligt! Två lektioner och sedan lunch på Smuraij. Hade sedan tänkt att vi skulle gå och fixa våran outfit för sommarfesten på söndag när vi ska vara Dreamgirls. MEn på väg till hobbyboden blev det några stop och en lite tur på stan som skulle vara på en kvart blev flera timmar lång.
  Sen blev det Gamla teatern, mina grupepr hade uppvisning och var toppenbra, blev så stolt!
Har även lyckats haft kameran med mig under dagen ;) Duktigt!


McDonaldsfrukost :)

Lunch på Samuraij :)

Mina nyinköpta skor, är hemskt nöjd måste jag få erkänna!

Med afroperuk och paljettklänningar intar vi Dippan på söndag!

Tack för mig
  / A-K

En annorlunda måndag

Måndag och ikväll är det ingen dans, känns lite weird faktiskt, jag är härmed ledig på kvällarna, vad ska jag då göra? Måste jag skaffa mig ett liv fram till sommaren? Kan jag ta bussen hem efter skolan? Hinna hem till middagen och inte leva på ICAs utbud av micromat och yoghurt? Oj, det här är stort, jag kan alltså gå med en väska med bara min kalender, plånbok och mobil i till skolan istället för att behöva trycka ner danskläder, skor och eventuellt en matlåda. 
  Kanske inte är så dumt ändå ;) Kanske ganska skönt att inte ha nåt liv. Kanske kommer jag kunna lägga mig i tid och vara utsoven på morgonen.
  Så idag är början på mitt nya ickeexisterande liv som student, spontana fester och vinkvällar väntar. Pengar som ska slösas och studentmössor som ska invigas!
 Eller egentligen börjar väl mitt nya liv efter att alla papper är inlämnade på Wendlas men det blir nog tills på onsdag, när mina nybörjare ska dansa på gamla teatern.

Tack för mig
  / A-K

Sega tangenter

Igår spillde jag Coca-Cola över tangentbordet på datorn hemma hos pappa, hälften av tangenterna är sega just nu. Det är dessutom den vänstra sidan av tangentbordet plus mellanslagsknappen, så det är lite svårt att skriva med det. Dumt att spilla Cola liksom, onödigt av mig.
Hoppas att de ska bli mindre sega när man skrivit tillräckligt mycket på det. Skriver väldigt noga nu i alla fall eftersom att varje knapp måste tryckas ner HÅÅÅÅRT!

Nu ska jag fara till stan och hämta lillasyster.

Tack för mig
  / A-K

Suuunday

Kul att ni fått sol idag, kul att jag jobbat hela dagen och gårdagen. Känns bra, mycket bra! Men jag har i alla fall tjänat pengar lagom till studenten, så alla som suttit och njutit av solen i helgen, varit på Vemdalsskalet, ätit en glass, blivit bruna, ni kan ju bara gå å dra en matta över huvudet eller nåt!!

Tack för mig
  / A-K

Vårtecken

Idag grillade vi för första gången i år, stod på altanen och grillade champinjoner, fläskfilé, paprika och sånna godsaker. Detta är säkra vårtecken :) Har köpt mig ett par vita tygskor också, dock hade jag dem på mig igår påkrogen och under alla våra långa promenader innan vi nått Larran så de är tyvärr inte jätte vita nu, men det är lite jobbigt när dom e sådär kriiiiitvita så de nästan bländar folk på stan när man går förbi ^^


Nu är det våååår!

Tack för mig
  / A-K

Efterfesten!!

Igår, dagen D, dagen då vi firar att vårshowen är över och även att Sandra fyllt folle.
  Kvällen började med förbeställd McDonaldsmat, sminkning och så klart glasen fyllda. Hade en extremt rolig kväll igår helt enkelt, bra sällskap och lagom fylla. Till och med fick kameran följa med! Wohoo^^







Mer bilder kommer på facebook, när dom slutat va sepe!

Tack för mig
  / A-K


Sista showen

Så var vårshowen över för det här året inget mera glitter och glam. Det som återstår är efterfesten imorn :) Peppa!
Lite bilder hann jag ta.


Sandra, Hanna och Natalie

Ellas grupper :)

Mina småttingar :)

Tack för mig
/ A-K

Almost done

Nu är jag nästan klar med Projektarbetesrapporten, bara källförteckningen kvar och den känns lite oklar, vad ska man ha med mer än musiken?! Ja det känns i alla fall stört skönt! Och ikväll är sista showen, imorn är det efterfest och utgång, lördag och söndag är det jobb  och sen är det en vecka med fest; Valborg, Dansgalan och Sommarfesten, Låter som om det kommer gå lite cash :/ Uvva!
  Nästa vecka kommer alltså vara som en nystart, inget wendlas mer än nybörjarshowen där mina grupper ska vara med på och sen är det slut, kanske för alltid, vi får se hur det blir om jag pluggar eller tar ett jobbår, Wendla håller tycker att jag ska jobba, så vi får väl se ;)
  Nu ska jag göra mig lite lunch och väcka lillasyster!

Tack för mig
  / A-K

Work to do

Idag blev en ledig dag, jag är helt slut efter vårshowen och nu är det två dagar kvar bara. Dessutom har jag extremt mycket arbeten som ska va klar i veckan, emn först av allt siktar jag in mig på Projektarbetesrapporten. Har redan skrivit sju sidor och har knappt börjat :/ Ojoj, det här är stort! Varför valde jag inte att typ göra ett litet projektarbete typ baka en kaka eller något?!

Annars har vårshowerna gått rätt bra! De blir bättre för varje dag känns det som :)

Nu ska jag göra PA!

Tack för mig
  / A-K

Premiär!

Så var det äntligen dags! Storsjöteatern är redo och idag kör vi första föreställningen av fem. Lösögonfransarna ska på och strumpbyxorna är inhandlade, det känns verkligen som vår nu hörrni, för ett säkert vårtecken är Wendlas vårshow, så är det bara.
  Jag börjar bli lite nervös, men det är ju så det ska va eller hur? Jag hoppas att allt kommer gå som det ska och att det är mycket publik :)

Tack för mig
  / A-K

Bara måste

They said you wouldn't make it so far
And ever since they said it it's been hard
But never mind the nights you had to cry
'Cause you have never let it go inside
You work real hard and you know exactly what you want and need
So believe and you can never give up
You can reach your goals
Just talk to your soul and say


'


I believe I can
I believe I will
I believe I'll know my dreams are real
I believe I'll chant
I believe I'll dance
I believe I'll grow real soon
and that is why I do believe


 
 





 

50 dagars

Gårdagen var bra, träningsvärken bränner i hela kroppen efter krogens dansande igår. Trevligt sällskap och god dricka. Riktigt trevlig kväll! Bilder finns men göms.

Vårshowspremiär imorn, och en del danser hade ju kunnat sitta bättre. Men vad är väl ett stegfel hit och dit? Det hör ju som till.

Tack för mig
  / A-K

Vårshowen är porrig



Det är bra att folk vet va dom skriver om.. not! Känns som om det här inte var något oväntat men det är ju kul med publicitet^^ Tvivlar på tt biljettförsäljningen kommer sjunka efter den här arikeln^^ Det är väl bara att tacka å ta emot!( http://op.se/kulturnoje/recensioner/1.970208 )

Tack för mig
  / A-K


P-piller inget för minderåriga?!?!

Alltså va? Läste precis en artikel ( http://www.dn.se/nyheter/sverige/vill-atala-for-p-piller-till-unga-1.845118 ) om att man vill kunna åtala de som skriver ut p-piller för de under 15 för att man i så fall tillåter övergrepp på minderåriga. Tror dom att övergrepp minskar om de inte får p-piller? Är det bättre att alla tusentals "minderåriga" blir gravida när de har sex med sin pojkvän eller så?
  Nä men smart artikel, verkligen. Brukar våldtäcktsmän bara våldta de som äter P-Piller? Frågar de snällt innan själva övergreppet; "Lilla vännen äter du p-piller?" "Nähä, då tar vi det en annan gång, tur för dig"
  Om de i artikeln pratar om släktingar och dyl som uttnyttjar minderåriga under långa perioder så tvivlar jag på att om man har den skruven lös i huvudet och uttnyttjar sin dotter så bryr man sig inte om preventivmedel. Vill dom ligga så gör dom det, även om jag låter grov och hemsk så är det sanningen, du är inte skyddad mot övergrepp om du inte äter p-piller eller andra preventivmedel, jävla puckon!
  Jag blir så irriterad, är det verkligen bättre att de blir med barn för att någon dum jävel ville håla och tjejen är "för ung" för p-piller.

Tack för mig
  / A-K

Lättlurad? Jag?

Tydligen är jag lättlurad?! Sen när då? Enligt vissa personer som förblir onämnda här är jag nästmest lättlurad efter vinnaren Stina Storm- Åström. Jag kan hålla med om att DiscoStina; the one and only, går på de mest uppenbara lögnerna men jag?
  Visst har jag varit blond en gång i tiden men jag tror inte att det sitter i det. Jag anser mig vara en person som hellre inte vill tro på folks påhittade grejer än att gå på dem. Jag tror nog själv att jag ser på folk väldigt bra om de ljuger eller luras, men näe.
Från och med nu ska jag inte tro på ett ord folk säger förrän någon bevisar att det är sant. Eller så beror min påstådda lättlurighet på att jag lätt stänger av mina öron om folk pratar och jag själv tänker på annat och hör då bara ytterst få ord och inte sammanhanget. Jag tror på de senaste.

Tack för mig
  / A-K

Torsdag

Gårdagskvällen känns lite luddig. Känenr mig inte på topp varken i kroppen eller humöret idag. Pepp för vårshow? Inte de minsta, Träffade Ella som provade stå och lära mig avslutningsdansen igår på O'learys, gick det bra? nä inte det heller.
   Jag orkar inge mer blir bara besviken och less, jag ger upp nu.

Tack för mig
  / A-K

Dagens..

Klädsel: Mjukisar, svart tröja och en färgklick till sjal
Frisyr: Nyplattat
Låt: You'll be in my heart - Phil Collins
Vill ha: Mer tid
Tråkigaste: Att bestämma kläder för kvällen
Roligaste: Utgång ikväll
Rädsla: Balklänningskaos!
Mat: Än så länge fil med äpple till och sedan en liten skål chokladmos
Dricka: Te
Att göra: Sy shorts till vårshowen :/
Kvällsaktivitet: Utgång med folket, pepp!!

Tack för mig
  / A-K


Och så kunde jag stryka det

Så var det gjort efter många om och men, jag fullföljde min anmälan så här några ynka timmar innan sista anmälningschansen för nästa termins plugg. Det fick bli tre stycken treåriga linjer, på heltid. Två i företagsekonomi med olika inriktningar och en linje som lät askul,; Medie-och-kommunikationsvetenskap med inriktning på typ reklam och PR. Dock va den i Dalarna men varför måste jag vara så fast betsämd att jag ska till sthlm?
  Har varit fullt inställd på företagsekonomi men nu när jag läste om de andra programmet så valde jag det som förstahandsalternativet. Det kann ju vara trevligt. I vilket fall som helst så vet jag inte än om jag äns ska plugga men det är min backup om resten skiter sig.

Känns bra att ha det här överstökat i alla fall, ännu en sak borta från min att göra- lista.

Tack för mig
  / A-K

Våååååår

Det är vår, vår, vår! Har tillbringat dagen med Julia, gick på stan i vårjacka, som jag inte äns behövde stänga för att det inte är vinter längre, satte på oss solglasögon när i skulle fara hem till Ytterån, njöt av solen. Asfalten är torr och snön är nästan borta, vårshowen börjar på söndag och snart är tar vi studenten! Livet leker helt enkelt.
   Utgång imorn; 50 dagars? Alla säger olika men det kanske blir en tredagars om jag pallar. Så någon av dagarna måste ju vara den rätta 50 dagars :) I'm livin' it!

Tror det är Julia som fått mig på så bra humör, det är konstigt va den tjejen kan vara som ett lyckopiller! Men nu börjar nästa lyckopiller; House!

Tack för mig
  / A-K


Måndag

Annandag påsk och ledig, sköönt!
  Har idag fått hjälp av mamma att sy klänningen till vårshowen, den blev riktigt bra, kort men bra ;) Nästa projekt blir shortsen, men dom tar vi tag i senare. Ikväll blir det mys med Julia. Imorn blir det en runda på stan och fika förhoppningsvis och sen småföretagande :/ Vi ligger som lite efter så nu är det dags att visa att vi förtjänar högsta betyg!

Har varit i farten och klickat hem lite grejer också, en parfym, två bikinis, en body, en topp å ett par haremsbyxor, från Bellme, Bubbleroom och Ellos. Så i veckan blir det till att hämta ut paket :)

Tack för mig
  / A-K


Fredag

Blev en trevlig fredagskväll, har varit med Annika och Tofte. Fikade, snackade och tog en sväng till storstaden Ösd ;) Ett besök på donken och provkörning av Mercan :) Kul kväll!
  Sitter och har skitont i halsen nu tyvärr :/ De e värst på morgonen och kvällen, uvva vill inte bli förkyld nu när det är vårshow och allt.
Om en vecka och en dag så börjar det, Storsjöteatern intas av massa dansare med ett eget förråd av säkerhetsnålar, strumpbyxor och lösögonfransar. Högar med kläder bakom scenen som ska tas på i rekordfart och in-och-utgångar som ska sitta perfekt. Kläder ska vara sydda och genomskinliga bh-band skall inköpas. Människor ska stå nervösa i byxorna till scenen och vänta på deras tur att inta scenen. Paljettyger och bara magar, glittersmink och flätat hår. Klänningar som faller av och leenden som klistras på.. Sounds like Wendlas vårshow for real!



Tack för mig
  / A-K 

You'll be in my heart

Come stop your crying
It will be alright
Just take my hand
Hold it tight
I will protect you
From all around you
I will be here
Don't you cry


For one so small
You seem so strong
My arms will hold you
Keep you safe and warm
This bond between us
Can't be broken
I will be here don't you cry


Cause you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more
You'll be in my heart
No matter what they say
You'll be here in my heart
Always


Why can't they understand
the way we feel
They just don't trust
What they can't explain
I know we're different
But deep inside us
We're not that different at all


And you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more


Don't listen to them
Cause what do they know?
We need each other
To have, to hold
They'll see in time
I know


When destiny calls you
You must be strong
I may not be with you
But you've got to hold on
They'll see in time
I know
We'll show them together


Cause you'll be in my heart
Believe me, you'll be in my heart
I'll be there from this day on
Now and forever more

Påskjakten

Idag är det långfredag, och fakrum är att det känns som om den varit lång, har hunnit med att jobba 8 ½ timme, varit ute på promenad med syster, ätit middag och sist men inte minst; Skattjakt! En av våra traditioner hos pappa, varje år. Jag vet jag är snart 19 år men detta är kanske höjdpunkten under påsklovet. Pappa lägger ut små lappar med ledtrådar vart nästa lapp ligger och vid varje lapp ligger en godispåse, klubba, läsk etc. Inget riktigt påskägg men slutsatsen blir en skål full med godis och liknande. 
  Självklart provar pappa också vara sådär "pappa-rolig" på varje lapp med något internt skämt eller ironisk kommentar, mycket lustigt men lika uppskattat varje år ;) Och samma visa varje år när jag och pappa några dagar innan påsk påminner honom om detta, "men ni har ju blivit för gamla för det", denna uttjatade mening används av både farfar och pappa vid påsk, jul och födelsedagar, samtidigt som de direkt efter skrattar för att de tror att vi ska tro på den patetiska lögnen och vill inte att vi ska bli ledsna, för de vet att vi aldrig blir för gamla för det.

Men annars, Glad Påsk!

Tack för mig
  / A-K


En sista gång

Sista danslektionen på Wendlas avklarad, kanske för resten av mitt liv, kanske bara för terminen, det återstår att se. känns lite sorgligt faktiskt men det var kul att det var med mina 16 plusare som blev min sista grupp, dom får mig på så gott humör :)
Blir väl några visiter på studion till veckan för repetition och sånt men inga riktiga lektioner mer.

Skrev en jobbansökan idag, var in å kolla efter lediga jobb på arbetsförmedlingen.se och jag hitta ett intressant som kanske är möjligt och arbetsuppgifterna är inte att stå och packa upp varor eller steka hamburgare. Jag håller tummarna, i vilket fall som helst så är det från augusti så då har jag ju kanske något att göra efter sommarn, eller så blir det plugg.

Tack för mig
  / A-K

Paniken

Nu har jag varit in på Studera.nu och letat utbildningar till nästa termin, jag har ju sen innan fastnat för Företagsekonomi på SU men nu när det kommer ill kritan och jag lägger till lite random utbildningar och kurser till min ansökan så klarar jag de inte, jag kan inte avsluta ansökningarna, jag är så skraj. Tänk om jag kommer in? Tänk om jag måste flytta och inte har någonstans att bo. Tänk om jag inte kommer in, tänk om jag blir kvar här. Alltså jag klarar det inte och i veckan är sista anmälningsdagen för de flesta universitet.
  Jag klarar det inte, jag kan inte slutföra det för det känns så osäkert, vad innebär det? hur går studielån och studiebidrag till? Vart söker jag sådant? Vart ska jag bo? Hur ska jag kunna leva? GAAAAAAAAAAAAH! Jag orkar inte det blir för mycket!

Det värsta är att jag vet att jag måste göra det här men när jag kommer till de sista sidorna när jag ska börja fylla i grejer så klickar jag bort fönstret. Skit också. Men grejen är den att om jag inte pluggar nästa termin vad ska jag göra då? Jag har ju sagt att jag ska sluta på Statoil och å måste jag hitta ett annat jobb, sen Om jag blir kvar vill jag ju fortsätta dansa men ingen kommer vara kvar på studion nästa år känns det som :(
  Jag måste plugga så är det bara! Men jag skulle vilja dansa också, men det är jag definitivt för skraj för.
Nä detta behöver en lång tänkarstund.

Tack för mig
  / A-K

Så var det gjort

Onsdag, projektarbetet är över endast rapporten kvar. Föreställningen blev riktigt bra och oväntat mycket folk kom och kollade. Hela dagen flöt på smidigt förutom ett litet missöde med en försvunnen klänning, men det var fort fixat.
  Det blev eftersnack på News med gruppen och skådisarna, mysigt :)
Våran kära mentor Elisabeth blev så tagen av föreställningen att hon kom gråtandes och sa att vi får vänta med religionsprovet till efter lovet, känns bra ;)

Tyvärr tog jag inga bilder under dagen, de va ju jävligt dumt gjort men några få bilder och filmer fixade pappa i publiken.
Snodde denna av christer som även han filmade och fotade!


Men oteknisk som jag är så har jag inte lärt mig lägga in filmfiler här på bloggen så vi tar det en annan dag.

Men till sist måste jag sammanfatta hela denna process med att vi gjorde det riktigt bra men vi hade definitivt aldrig klarat det utan våra dansare, skådisar och statister, samt hjälpsamma föräldrar! Tack!

Tack för mig
  / A-K

En av oss

Ikväll smäller de hörrni! Allt slit för detta projektarbete ska äntligen få sitt slut, om en timme intar vi Storsjöteatern och sätter ljus och ljud.
Ikväll 19:00 öppnas dörrarna och ni som inte har köpt biljetter kan köpa vid entrén innan föreställningen.
Ni vill inte missa detta!

Tack för mig
  / A-K

Fredag, Lördag

Lördagkväll, Gårdagen bestod av repetition för projektarbetet och sedan förfest hos Micka i den nya lägenheten som för övrigt var snyggare än snyggast!
Sen blev det bartömning på Huset, riktigt kul kväll :) Dock har Huset sämst musik, tror att dom körde en och samma skiva på repeat hela kvällen. Julia körde kvällens fylla och drog hem priset för "Fullast vinner" utan något större motstånd.

Idag blev det till att sy klart klänningarna, mixa låtar och repa teater på Reveljen. Imorn kör vi allihopa genomdrag och repetition.

Tack för mig
  / A-K


Update

Dags för lite uppdatering, känns som om de va evigheter sen jag bloggade, har haft händerna fulla med dans ,skulle man kunna säga. Mycket inför projektarbetet och Wendlas vårshow och nybörjarshowen för min grupp.
  Idag hade vi repetition för projektarbetet sen raka vägen till Wendlas för jag har Petras torsdagsgrupper nu vilket betydde två timmars dans en halvtimmes paus att fylla i papper och sedan mina 16 plusare, som jag förövrigt satte placeringar på.. Helt själv! *STOLT* Måste säga att det inte är kul men det gick bra. Dom har blivit riktiigt duktiga mina nybörjare, ännu en sak att vara stolt över. Det är en riktigt bra grupp, fler sköna människor än osköna.

Imorn blir det utgång med brudsen, Huset har tydligen bartömning i helgen :) Även fast jag neggar lite mot Huset så lät ju inte gratis inträde helt fel. Kan dock tänka mig att det kan bli O'learys sen, förhoppningsvis.

Nu är det läggdags.

Tack för mig
  /  A-K

RSS 2.0