Oja!

Att kunna ligga utomhus i solen och blogga med en dator som faktiskt har ett batteri som klarar mer än en halvtimme utan sladd är något jag starkt rekomenderar. Nackdelen är dock att jag nu inser när solen lyser mot skärmen att den är skitigare än Robinssondeltagarna efter en månad utan tvål. Men wtf, jag gillart!
  Blir dessutom inte lika rastlös när jaag ligger på rygg och provar få färg på baksidan av kroppen också^^ Skööönt!
Va inte mycket mer än det jag hade att komma med idag!

Tack för mig
  / A-K

Sommar, sommar, sommaaaar!



Hur underbart är det inte att solen vill titta fram under min lediga helg?! Jag skulle vilja påstå att det är det bästa som hänt de senaste veckorna. Kvällen ska tillbringas på ÖÄ med fantastiska dansare och teatrare. That's my plan for this evening!
Vad mer? Lite färg har även min bleka kropp lyckats få, även om färgen i ansiktet mer liknar röd än brun, men det är bara att smöööörja!

Tack för mig
  / A-K


Barparaparapabarapapa

För vem vill gå i tvåan nu? INGEN, INGEN!!

Lördag

Efter att ha vaknat upp hemma i min egen säng trodde jag att dagen skulle tillbringas där också men Per den räddande ängeln skjutsade in mig till stan så jag fick min dagliga dos av ESDNTA 3!







Tack för mig
  / A-K

Ölbrännboll

Den årliga traditionen, vi firar Lisas födelsedag och dricker oss redlösa samtidigt som riktigt proffsig brännboll spelas!





Tack för mig
  / A-K


Mösspåtagningsbalen

För vi ska ta studenten!!!!!





Tack för mig
  / A-K


Onsdag

Har varit in till stan på Campus med Ella, tror att de e någon sorts värvning på gång här^^ haha. Nä men de va en rätt intressant föreläsning för mig som hade noll koll!
  Imorn är det Mösspåtagningsbalen, peppad som få, men oplanerad som bara den. Vet inte riktigt vad som händer känns det som.

Å idag satt vi på Svenskan och skrev i varandras loggböcker små hälsningar så här innan studenten, och det kändes så sorgligt, så mycket fina meddelanden och det var inte många ögon som var torra.

Snart är det slut, på riktigt!

Tack för mig
  / A-K


God natt

Imorn är sista dagen för alla inlämningar och redovisningar för på torsdag sätts dom slutgiltiga betygen. Visade sig att det tydligen inte gått så bra för mig. F*tta! Det är allt jag kan säga och nu är det för sent, men så går det om man är slapp och inte går på lektionerna, tänk på det barn!

Imorn är vår näst sista danslektion på Reveljen för all framtid, känns lite sorgligt, så många gånger man svettats och skrattat i den danssalen, alla sepe-anfall och hemska dansprov.
 
Nä men höres. Natti natti!

Tack för mig
  / A-K

Studentfest

Gårdagen bestod av vårshow och studentfest. Vårshowen blev riktigt bra, dock efterlyser jag bilder från föreställningen^^
Studentfesten på Marité var också lyckad. Lite bilder kommer:)







Tack för mig
  / A-K


Hometown

I like it in the city when two worlds collide
You get the people and the government
Everybody taking different sides
Shows that we ain't gonna stand shit
Shows that we are united
Shows that we ain't gonna take it
 
Shows that we ain't gonna stand shit
Shows that we are united
 
Round my hometown memories are fresh
Round my hometown
Ooh 
The people I've met 
Yeah
 

Söndag

Idag har jag jobbat, men jag kom hem till en efterlängtad middag som bestod av grillad kyckling, champinjoner, paprika, potatissallad, pommes och Coca-Cola! Kändes som om jag förtjänar det^^


Nu sitter jag här och skulle behöva göra en massa saker. Jag har en inlämningsuppgift i religion som ska in, en i samhälle och den viktigaste balettrest som jag måste göra för att jag missade provet i höstas, om jag ska få MVG i Dans och gestaltning C Funderar på att skita i det, jag ska hitta på två övningar vid stången som ska innehålla; tendu, tendu jeté, battement, plié, och tre olika rond de jambe, vanliga, 90 graders och med "nederbenet". Huvva.  Men jag vill så gärna fixa det, men får ingen inspiration till den här skitpianomusiken :/ Samtidigt känns samhällen också viktigt tror betyget hänger rätt rejält på den också. AAAAH!!!

Tack för mig
  / A-K

Snabel A

@ Jag uttalar det där lilla tecknet "snabel A", så för mig har det tagit ett tag att fatta varför folk i tex. sms eller blogginlägg slänger in ett snabel A mitt i en text, för mig används det bara i mejladresser men tydligen så skriver vi numera att "jag är @ Lisas place"... för @ är lika med "at" för vissa. Ja jag kommer nog alltid säga snabel A, men jag förstår nu för tiden vad folk menar när de trycker in den lilla onödiga låtsasbokstaven i meddelanden eller dyl.

Tack för mig
  / A-K


Fredag

Alltså jag är sämst på att skriva numera. Ja balen var ialla fall hur kul som helst, alla va asfina och maten var god och sällskapet toppen. Igår körde vi en gettogether och kollade på bio, 17 again, kanske inte världens bästa film, kan dels berop på att Zac Efron spelade huvudrollen :/ Men det var skoj i alla fall^^

Annars då?! Just ja, jag fyller ju år idag! hahah 19 ;) Vaknade med tårta på sängen och fick mig en ny kamera och en sån där epilator(!) ni vet den rycker bort håren, jag har funderat på att köpa en aslänge men inte tagit tag i mig men så fick jag den av min söta syster, men huvva va läskigt de va att prova den^^ haha
  Ska jobba om en och en halv timme, känns ju kul^^ men men ska hem till mamma efter jobbet och firas lite då också, så jag har något att längta efter :D Så har jag fått massa pengar och det känns riktigt nödväöndigt för efter balen så var mitt kort tömt i stort sätt, tror aldrig jag köpt så många drinkar på krogen förut^^


Den fick jag :)

och den :D

Tack för mig
  / A-K


Programbalen 2009

Har varit dålig på att uppdatera. Men här komemr bilder från roligaste kvällen på hela våren!









Tack för mig
  / A-K

Uppdatering

Ojoj! Nu va det flera dagar sen jag skrev.
Ja vad händer i mitt liv då? STRESS, stress, STRESS!
Imorn är det bal, sen fyller jag år på fredag, jobbar hela helgen även min födelsedag, måndag är det vårshow och vi gjorde klart danserna idag.  Nästa torsdag ska betygen sättas det betyder att allainlämningsuppgifter måste in på måndag typ!
 Om någon bara kom och sa, april april, det är en månad till innan ni tar studenten, så skulle jag dö av lycka! Det vore så skönt, då kommer jag hinna med.
  Dessutom är det så mycket uppgifter nu som betygen hänger på. Nä jag vill inte!

Tack för mig
  / A-K

Klar!

Nu är min balklänning så gott som klar, ska pressas å fixas lite bara men annars är den klar, den blev riktigt bra :D Mamma är riktigt duktig!
Det är tre veckor minus en dag till studenten nu, fatta!
  Putte tittade förbi en sväng för att snacka lite skit, trevligt^^

Tack för mig
  / A-K

Vem vill gå i tvåan nu? Ingen, ingen!

Tänkte ladda upp lite pics från gårdagen. Flippade lite grann för mig, men kul va det:)









Tack för mig
  / A-K

Fredag

Fredag är lika med fest. Ska först till Reveljen och dansa och sen drar vi igång. Förfest hos Cecilia och sedan Marité, även om Marité är min favorit så tror jag att det kommer bli kul ikväll :) Blir klassen som hänger och med vår klass på krogen kan det inte bli tråkigt! så är det bara ;)


Det är inte länge kvar nu, studenten är om tre veckor och nästa vecka går vi typ bara måndag och tisdag. Jag får panik!

Tack för mig
  / A-K


Torsdag

Tänkte att jag skulle skriva några rader här i bloggen, men jag kommer inte riktigt på vad jag ska skriva, har inte haft så händelserik dag så inget kul att skriva om det. Annars mår jag bra, mamma håller på att sy min balklänning, hon är duktig hon ;)
Annars, not much!

Tack för mig
  / A-K

Onsdag

Ja idag är det precis en vecka till balen på gamla teatern så, inte en dag för tidigt tog jag mig i kragen och köpte tyg på min ej  påbörjade balklänning, det är bra att man är ute i god tid liksom! Men nu är det klart, nu är det bara för mamma att hitta en lucka i sitt fullspeckade schema och sätta sig med symaskinen.
  Hade även vår sista riktiga danslektion innan vårshowen som är om en och en halv vecka. Är vi klara med danserna? Näe, extra träning blire ska ni veta, för nu denna sista lektion så bestämde vi oss för att helt börja om på studentdansen, ny låt, ny dans, nya placeringar^^ Bra jobbat!

Tack för mig
  / A-K

Dvala

Har ikväll varit på Storsjöteatern och kollat på Olof och Olles projektarbete, Dvala! Asbra föreställning, tung som tusan men riktigt tänkvärd, hade dock velat att båda projektledarna skulle vara med och spela, men icke. Men jag måste bara få säga att Elin var grym, den bruden kan spela teater måste jag säga, jag kan inte koncentrera mig på annat när hon öppnar munnen, man blir liksom trollbunden av henne. Extreemt bra spelat.
Och Kung-Olof ska ha en eloge för att ha satt upp något så stort som det här, allt runtomkring, i foajén och mitt i publiken och allt, nä jag är mäkta imponerad, trots att jag redan hade höga förväntningar innan jag köpte biljetten så var det ännu bättre än det! Bra jobbat helt enkelt!



Tack för mig
  / A-K

Lisa Friberg

Dagens hjärta går till bruden som gjort min dag!



Den här bruden har det lilla extra <33
Ville bara informera er om det så ni förstår vilken toppentjej jag umgås med!

Tack för mig
  / A-K

Jag skrattar



Ja men det är kul att Dawes blev så populärt hos Maria Karlsson, Själv så tycker jag nog att hennes beskrivning av fina linjer passar bättre in på Wendlas vårshow än Dawes B-show. Visst finns det duktiga dansare där också känner flera av dem, men skulle jag göra en beräkning av kvalité på showen så skulle jag utan tvekan välja Wendlas som bättre. 
 
  En bar mage är väl inget sexigt? Jag skulle vilja säga att den perversa typ som anser att småttingar på Wendlas show i tights och linne är sexiga, dom har något fel, ett barn ska väl fan kunna klä sig som de vill utan att bli identifierade som sexobjekt, då är det betraktaren som det är något fel på inte dansarna och dess ledare. De ska kunna dansa nakna utan att män och kvinnor i publiken ska koppla det till något sexistiskt, barn är barn oavsett vad de tar på sig för något!
  Det var det, blev bara irriterad ännu en gång!

Tack för mig
  / A-K

Sportigt

Jag var ute och sprang för första gången den här våren idag, kändes skönt som attans, men konditionen får jag träna på, blev bara några fjuttiga kilometer, men det var skönt att komma igång lite^^ Nu ska detta bli rutin ska jag säga, för dessa studenttider kräver viss återhämtning måste jag faktiskt säga :) Kanske hinner en runda imorn också.
Nu är det snart läggdags i Ytterån, några koppar te och kanske ett parti femhundra och sedan är det sängen som kallar.

Tack för mig
  / A-K

Lärare

Har ni tänkt på alla gemensamma drag som lärare har?! Vilken skola vi än börjar i, vilken klass vi än går i, vilken stad vi än befinner oss i så är det som om alla lärare är släkta.
 
  För det första; Andedräkten, har du någonsin mött en lärare med bra andedräkt, fräsch av tuggummi? Inte en chans, kaffelukt eller bara en hemsk odör från munnen, så man måste hålla andan när de ska förklara pythagoras sats på mattelektionen. Borstar de aldrig tänderna? Har dealdrig hört talas om en minttablett eller tuggummì? Istället för att ylla lärarrummet med fikabröd kanske de skulle ställa en skål med halstabletter på borden.
  
  För det andra: Okunskapen om dvd-och vhs-spelare, Efter miljontals lektioner där de ska visa dåliga informationsfilmer om första världskriget, dukumentärer om Afrikas urbefolkning och annat trams, varför kan de fortfarande inte starta dvdn? Samma tjorv varje, så släcker de först ner i salen, står och fipplar med spelaren, ber någon tända och sedan måste någon elev som anses "teknisk" trycka på play och skulle det mot all förmodan visa sig att eleven inte får till det kallas en vaktmästare in, för som alla vet är ju deras jobb att sätta igång filmer på lektionerna.
  Alla lärare borde gå en kurs, kan man inte starta en dvdspelare, då har man ingen rätt att visa filmer i klassrummet.

  För det tredje: Idrottslärare, dessa människor är möjligtvis duktiga atleter eller har någon gång varit, men i alla idrottskurser ingår dans som ett av grundmålen, men alla idrottslärare är födda utan någon som helst taktkänsla, de tycker alla att det är ytterst facinerande med elever som kan dansa, även om de inte kan något annat, för själva kan de definitivt inte röra på sig. Några tafatta försök till foxtrot, även någon sorts ringdans, men skulle de prova röra armar och ben samtidigt då failar det, BIG time!

  För det fjärde: Axelhänget, ni känner igen det, ni sitter med näsan djupt ner i religionboken, eller tisslande med bordskompisen och så dyker läraren upp från ingenstans, hängandes över din högra axel. Inte ett ord, bara iakttagande och kanske med rynkade ögonbryn. Man känner den dåliga andedräkten och kanske lägger dem till och med mot allas fasa sin hand på ryggen, detta är inte okej! Lärare ska inte ha sådan närkontakt med sina elev, aldrig!

Tack för mig
  / A-K


Fiona

Jag såg Fiona!
Behöver inte säga mer, ni vet vem jag snackar om och vet ni inte det kan ni hoppa över dom här raderna!
Hon var in på statoil och svår att missa! 

Tack för mig
  / A-K


Kommer ni ihåg?



Kommer ni ihåg ettan?!
Jag ville bara säga att jag har en toppenklass :)

Tack för mig
  / A-K

I told you so..

Kom ni ihåg vad jag sa om vädret när jag jobbar? I told you so. Idag har folk varit ute, blivit solbrända, haft kortärmat, ätit glass, kanske till och med gått barfota. Vad har jag gjort? Jo jag har stått bakom kassan, där det är 100 grader varmt för att alla grillar och stekbord och ugnar är på, visst fick jag också värme, men inte fan kan jag gå barbent, äta glass och bli solbränd. Nä justde!
  Nä men jag hoppas på en vecka med mycket bra väder och lite påhitt på kvällarna, sådär lite småtrevligt! Det är ju studenten snart liksom!

Tack för mig
  / A-K

Fredag

Hemma och nu e de Time for work. Näst sista helgen jag jobbar innan studenten, känns rätt fint faktiskt. Iof så blir det ju dock resten av sommarlovet, eller kan man kalla det sommarlov när man tar studenten? Jag ska ju inte tillbaka till PC efter de veckor som resten har lov liksom, det är ju dags för mig att göra något med mitt liv då. Bli vuxen, skaffa utbildning och jobb och bilda familj^^
  Ja, det är inte lätt när det är svårt.. Hade varit skönt att vara ledig i sommar, har inte varit ledig på länge. Men det blir ju cash ;) Och det gillar vi!

Vad händer resten av helgen då? Jag jobbar och vädret lär ju bli kalasbra bara därför, jag tror att mannen ovanför ogillar mig och sätter de fina dagarna enligt mitt jobbschema och de molniga, blåsiga, regniga dagarna när jag är ledig, jag tycker att vi skulle kunna kompromissa lite om det mannen, fixa det på något sätt så att jag slipper gå runt med vinterjackan på när jag är ledig och slippa sälja glass till alla stekare när jag jobbar, de vore fint du!
 Dags att kila ner och jobba några timmar.

Tack för mig
  / A-K 

Torsdag

En lektion, mycket givande dag helt enkelt. Jag och Micka gick och solade och sedan hem till henne och åt hårdbröd och drack te med Anton.
  Har precis färgat håret, har inte torkat än men jag tror inte det blev så stor skillnad, måste kanske färga en mörkare färg för att min förskräckliga utväxt ska försvinna.
  Helgen blir jobb. Känns skönt att tjäna lite pengar för just nu börjar plånboken skrika efter mera.

Tack för mig
  / A-K

Kläder

Idag har varit en skön dag. Kollade på en enmansteater på Reveljen; Blästrad hette den, riktigt jäkla bra.
  Sen kolla vi på filmen Christer filmat på En av oss, det kändes lite märkligt att det var så länge sen och att nu e de bara över. Blev en sväng till donken med Micka, Julia och Anton. Sen for jag hem och då väntade paket hemma på mig från Nelly.com
 

Tre klänningar och en t-shirt, men inte grå som på bilden utan vit.
Gillar att få paket ja:)

Tack för mig
  / A-K

Vad gör jag nu?!



Jag är förvirrad och stressad just nu.
Snart tar vi studenten och jag vill inte säga hej då.
Om två veckor är det bal och min klänning är inte äns påbörjad.
Om några månader ska jag börja jobba? Plugga? Resa?
Jag vet inte vad jag ska göra.
Jag vill..
Jag vill göra något med dansen, jag vill inte bara släppa den.
Jag vill bo någon annanstans än i Jämtland
Jag vill fortsätta hålla kontakten med de underbara människor jag lärt känna de senaste tre åren.
Jag vill vara kvar på Reveljen och lära mig mer.
Jag vill ha dansprov och få vara nervös när Helen står och antecknar.
Jag vill vara kvar i gymnasiet för alltid, så jag vet vad jag ska göra.
Jag vill ha ett schema att gå efter och veta vad som händer under dagen.
Jag vill resa och se världen.
Jag vill dansa för lärare jag aldrig träffat.
Jag vill jobba och tjäna pengar.
Jag vill utbilda mig och få ett jobb jag trivs med.
Jag vill träffa någon som jag vet att jag kommer ha kvar.

Kan jag inte bara få stanna här och nu. Pausa allt för en stund så jag får bestämma mig. Tiden rinner ifrån mig!

Tack för mig
  / A-K

Tisdag

Godmorgon!
  Ny dag, nya tag. Idag får vi se vad som händer helt enkelt. Funderar på en joggingrunda ikväll. Var på en hurtbullepromenad igår. Känner mig extremt slapp och otränad. Nu blir det frukost.

Två år idag Sofia :'(  <3

Tack för mig
  / A-K


Market2member

Hitta en asbra sida. Man samlar poäng så fort man handlar på internet, det ända man behöver göra är att logga in på market2members hemsida och gå in på butikerna via deras sida och shoppa loss. Sen får man poäng när man handlar, man får även poäng när man läser reklam de skickar till mejlen eller telefonen. ASBRA! Speciellt när jag handlar mer på nätet än på stan, och Bubbleroom och Nelly finns så klart med så jag kommer fixa poäng ja;) haha
  Dock börjar min plånbok gapa rätt mycket nu såhär innan studenten, men sen så!
( http://www.market2member.com/invitation.jxp?uid=0daaeca0-1877-4f03-add3-b62c4154b18f ) <<Länk

Tack för mig
  / A-K

Sommarfesten



Att köra tvådagars är inte min grej längre. Kvällen avslutades efter X antal förfester innan jag äns hunnit in på Dippan, en pizza och några tupplurer senare i bilen befann jag mig i Ytterån igen. Men det var kul så länge det varade. Och idag skulle jag vilja avge ett nykterhetslöfte som ska räcka veckan ut!

Tack för mig
  / A-K

Dansgalan i bild






Mer bilder kommer på andra tänkbara ställen^^

Tack för mig
  / A-K

Dansgalan

Gårdagskvällen var toppen, förfesten var hur kul som helst och folket var äst. Bilder komer senare. I eftermiddag drar vi till Åre och sommarfesten, Känner mig inte peppad just nu men det får bli senare^^

Tack för mig
  / A-K

Sommaren är på gång!

Ååååh vad jag älskar solen! Har varit i Kännåsen idag hos Pers föräldrar, suttit ute, grillat och bara degat. Kändes välbehövligt:)





Tack för mig
  / A-K

Valborg

Blev en tidig kväll ikväll. Har firat valborg med den fantastiska fyran som består av mig, Lisa, Micka och Julia. Var i Böle, åt middag, satt i solen, kollade på film och tryckte i oss på tok för mycket chips och Cola. En nykter valborg med andra ord, vi laddar för helgen för då smäller det :)
  Hemskt mysig kväll, toppen och jag slipper vara bakis imorn när lägenheten ska städas och klänning ska sys, samt så ska lite plugg klämmas in någonstans mellan städandet och syningen. Ja vi får se hur det slutar.

Tack för mig
  / A-K

RSS 2.0