Lärare

Har ni tänkt på alla gemensamma drag som lärare har?! Vilken skola vi än börjar i, vilken klass vi än går i, vilken stad vi än befinner oss i så är det som om alla lärare är släkta.
 
  För det första; Andedräkten, har du någonsin mött en lärare med bra andedräkt, fräsch av tuggummi? Inte en chans, kaffelukt eller bara en hemsk odör från munnen, så man måste hålla andan när de ska förklara pythagoras sats på mattelektionen. Borstar de aldrig tänderna? Har dealdrig hört talas om en minttablett eller tuggummì? Istället för att ylla lärarrummet med fikabröd kanske de skulle ställa en skål med halstabletter på borden.
  
  För det andra: Okunskapen om dvd-och vhs-spelare, Efter miljontals lektioner där de ska visa dåliga informationsfilmer om första världskriget, dukumentärer om Afrikas urbefolkning och annat trams, varför kan de fortfarande inte starta dvdn? Samma tjorv varje, så släcker de först ner i salen, står och fipplar med spelaren, ber någon tända och sedan måste någon elev som anses "teknisk" trycka på play och skulle det mot all förmodan visa sig att eleven inte får till det kallas en vaktmästare in, för som alla vet är ju deras jobb att sätta igång filmer på lektionerna.
  Alla lärare borde gå en kurs, kan man inte starta en dvdspelare, då har man ingen rätt att visa filmer i klassrummet.

  För det tredje: Idrottslärare, dessa människor är möjligtvis duktiga atleter eller har någon gång varit, men i alla idrottskurser ingår dans som ett av grundmålen, men alla idrottslärare är födda utan någon som helst taktkänsla, de tycker alla att det är ytterst facinerande med elever som kan dansa, även om de inte kan något annat, för själva kan de definitivt inte röra på sig. Några tafatta försök till foxtrot, även någon sorts ringdans, men skulle de prova röra armar och ben samtidigt då failar det, BIG time!

  För det fjärde: Axelhänget, ni känner igen det, ni sitter med näsan djupt ner i religionboken, eller tisslande med bordskompisen och så dyker läraren upp från ingenstans, hängandes över din högra axel. Inte ett ord, bara iakttagande och kanske med rynkade ögonbryn. Man känner den dåliga andedräkten och kanske lägger dem till och med mot allas fasa sin hand på ryggen, detta är inte okej! Lärare ska inte ha sådan närkontakt med sina elev, aldrig!

Tack för mig
  / A-K


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0