.

Note to grannen i lägenheten ovanför:
Det är för tidigt på året för att spela julmusik men för sent på dygnet för att spela HÖG julmusik

Happy halloween



Jag fick med mig två prinsess/halloweenbakelser med mig hem. Jag och mina tårtbitar ska kolla lite på Per-Gunnarz i dansbandskampen och någon film (tvivlar dock på att tårtbitarna kommer vara kvar under hela tiden de ser hemskt smaskiga ut).

Min telefon är förresten sepe, så bli inte ledsen om jag inte svarar när ni ringer för det är flera som sagt att de ringt och jag har inte fått några samtal, sen stänger den av sig hela tiden. Kanske köpa ny till jul?!

Lördag

Första natten hemma efter Ytteråvistelsen. Stina har inte kommit hem än så jag har varit helt ensam i lägenheten. Igår delade jag och jagsjälv på en chipspåse och en Cola framför Idol. Sen grät vi nästan en liten skvätt när underbara Erika åkte ut, inte okej helt enkelt!
Börjar jobba 11 idag, förbereder mig på en jobig dag, det är röd dag och vi har förberett oss på jobebt genom att vara sex stycken fram till stägning, bara i cafét liksom. Kommer vara full rulle med andra ord.

Ikväll lär man väl i stort sätt vara tvungen att se på dansbandskampen för att se hur det går för Östersundarna Per-Gunnarz. Sjukt kul att dom kommit med i alla fall. Kollar nog på deras framträdande och sen får det nog räcka, verkar som en bra film på trean eller femman ikväll, en sån där typisk amerikansk chickflick. (Apropå Amerikanskt, hur klyshigt var inte frieriet på Idol igår? Bor vi inte i Sverige eller?!)

Nu ska jag nog ta fram en köttbit och marinera, så jag har något att äta ikväll!

Borta bra men hemma bäst?!

Om en timme och 45 min går mitt plan hem till Sthlm, om 5 timmar och 45 minuter så börjar jag jobba.
Blandade känslor över att åka hem. Känns som om fyra dagar i Ytterån är för lite, hinner inte bli less, hinner inte träffa alla.
Att stanna över helgen vore det ultimata men tyvärr ska hyran betalas den här månaden också så det går inte att missa en veckas jobb precis. Inte okej.

Tror dessutom att min väska är för tung för flyget, kommer säkerligen få betala övervikt, inte riktigt det jag ville göra en fredagmorgon som denna, men jag får väl helt enkelt skylla mig själv!

Samtidigt som jag inte vill fara hem så är jag ändå sjukt taggad på den sista månaden på skolan innan jullovet, nu ska jag visa vad jag går för.
Blir nog ett blogginlägg ikväll också. Ensam i lägenheten hela helgen så datorn kommer få vara min enda vän.


Lill-lördagen

Gårdagen var riktigt lyckad. Häälsa på Ella och sen blev det lunch på Pause, sen gick jag och träffa Lisa och därefter blev det ännu en fika på Pause i flera timmar.
Middag och förfest hemma i Ytterån med Lisa, Micka och Linda.

Var på gamla UpStairs nu även kallat "Amarillo", man hänger knappt med i svängarna, byta namn sådär^^ Inte så mycket folk ute men vi var på dansgolvet hela kvällen, riktigt kul! Det är något speciellt med de här brudarna alltså ;)
Bilder blev det också.






Riktigt bra kväll med andra ord!


Idag

Min dag om den går enligt planerna ;)

*Köra in till stan
*Fika med Ella
*Träffa Lisa
*Fika med Lisa??
*Hämta Micka
*Åka hem till Ytterån
*Äta middag
*Förfesta
*In på krogen
*Dansa hela natten


Gårdagen

Gårdagen:
Hälsade på farfar och Gunda
Åt middag hemma
Fick besök av Putte och Tofte




Halloween

Jag måste bara få säga att jag brukar alltid vara en sån där person som alltid vill hitta på något på halloween, klä ut mig och göra nåt, det behöver inte betyda värsta suparpartyt, inte äns ha med sprit att göra, men klä ut mig och få vara lite barnslig.

Men i år då?! 
Jag har inte äns haft koll på när denna underbara högtid äger rum, blev lite smått chockad i fredags när jag kom till jobbet och de hade pyntat så fint. 

Har inga planer för Halloween, åker hem till huvudstaden på fredag morgon och jobbar sen hela kvällen och resten av helgen. Får kanske se till att hyra en skräckis, jag och Stina kanske kan klä ut oss hemma i Bagis, för utgång är inte planerat, kanske dricka ett glas rött vin och låtsas att det är blod, berätta skräckhistorier och färga spaghetti röd?! eller?! 

Jag kanske har blivit vuxen och inte behöver den här helgdagen?! Är dte verkligen så sorgligt?! Vi får se, kanske kommer nå små ungar och knackar på och vill ha godis, då kan vi ju haka på dem ;) Näråå^^ 

Tisdag

Ååååh jag är hemma i Ytterån! Äntligen.
Gårdagen bestod av en lång fika med Julia å Micka, underbart att få träffas igen! Sen blev det middag här hemma och efter det somnade jag, mamma och per i soffan. Vilken kväll^^
Idag har jag varit till farfar och Gunda och hälsat på, ska prova hinna med att träffa Pers mamma en sväng i eftremiddag också å förhoppningsvis tittar Bröderna B förbi här också, det var lääänge sen!

Imorn blir det utgång och jag är peppad till hundra! Ska bli sjukt kul, hoppas att det är mycket folk ute så man träffar alla gamla godingar. Ska dansa hela kvällen lång :D Det var länge sen jag bara dansade för skojs skull liksom.

Hur härligt är det inte att komma hem till en full frys och kyl förresten?! Underbart! Jag har tryckt i mig fem glassar den senaste halvtimmen och det är bara början.

Sorry!

Jag vet, jag vet! Ingen bra bloggare har jag varit de senaste dagarna. Har jobbat och varit med mamma. Ser på statistiken att den sjunker i och med att jag inte bloggar.
Har inte suttit vid datorn de senaste dagarna och vad händer då när jag en söndags förmiddag som denna loggar in på facebook?! Jo de har så klart gjort om! Så nu må man prova förstå detta också.

I alla fall de senaste dagarna har varit bra.
Fredag: Var på IKEA, köpte äntligen soffa, jobbade, åt sen middag, monterade soffan, såg på tv, sov.
Lördag: Jobbade, åt middag, kollade på film, sov

Idag har jag packat väkorna nu på förmiddagen, snart ska jag iväg på jobbet och efter jobbet åker jag och mamma hem, åååh jag längtar!!!!
Ska prova hålla bloggen vid liv menas jag är hemma, uppdatera med bilder och så, men ställ inte för höga krav bara!

Danshögskolan

Har ju berättat att vi har temavecka den här veckan, så idag var det dag för studiebesök på Danshögskolan, vi fick bestämma helt själva vilka lektioner vi ville kolla på.
Så först blev det Danspedagog linjen Åk 2 som hade inriktning Street, så vi såg en streetlektion, dock dök aldrig damon Frost upp så de hade lektion själva, stört duktiga dansare var de.

Sen gick vi på en jazzlektion med både tvåor och treor från danspedagoglinjerna, riktigt bra lärare å dem var sjukt snabba på att ta koreografi. Sen blev jag typ helt frälst för det var en tjej som var så sjukt duktig när de körde en koreografi på slutet, hon hade verkligen DET, allt flöt på så bra och hon hade verkligen glimten i ögat, jag tror inte jag kan förklara hur bra hon var! Sinnes!

Ja nu ska jag och sambon ner i tvättstugan och slänga in tvätt i torktumlaren och hänga upp i torkrummet! Sen ska vi städa efter middagen. Å ikväll kommer mamma!!! :D


Modell för en dag

Idag var det dags för något som jag tror att jag glömt berätta här i bloggen. Fick nämligen en inbjudan till The Studio på Stureplan, för Hanna hade varit där och "värvat" mig, så jag fick bjuda med två kompisar; Linda å Emelie (Nu tycker ni att jag är extremt dum som inte bjöd med Stina men tyvärr var man tvungen att vara över 18 år, så jag är ingen elak människa) och bli sminkad och fotograferad.

Så vi träffades vid fyratiden och gick och åt middag på Taco Bar och sedan begav oss till studion. Fick först registrera oss och sen sätta oss och vänta på att bli sminkade. Sjukt skickliga sminköser måste jag bara säga, tror att hon kollade en gång på mig och sen visste hon hur hon skulle blanda foundationen. Sjukt bra!
  Ja sen blev vi fotograferade mot massa olika bakgrunder med våra outfits som vi tagit med oss, kändes sjukt knepigt, håll handen i håret, höften ut, armbågen bak, blicken upp, ingenting för mig.

Sen fick vi se alla bilder, kan säga som vanligt att jag inte blev bra på en enda bild och tack och lov för det, för bilderna var skamligt dyra att köpa, två bilder för 550 kr och då får man bilderna på en cd-skiva. Hade dock varit kul om man fått till några snygga bilder, men vad hade jag förväntat mig?! Kommer nog aldrig göra något liknande igen, men det var ju kul tills man fick se bilderna i alla fall.



 

 


Dagen

Har hämtat ut mina skoinlägg idag och betalat sista delen av dem, fy fasen alltså, inläggen kostar typ dubbelt så mycket som skorna de ligger i. Nu jäklar ska de användas som bara den och mina knän ska bli friska och starka.
Var och solade idag också tror tyvärr inte att jag ser så mycket brunare ut men man kan alltid hoppas.
Imorn har vi improvisation hela dagen med Stinas klass, kul, och på torsdag ska vi på studiebesök på Danshögskolan!

Mer har jag inte att säga förutom att det är House ikväll och jag funderar seriöst på att gå och köpa något gott på Coop, typ riskakor?! Ja vi får se hur det slutar, kvällen är i alla fall garanterat fulländad eftersom att det är jag och House här i Bagis i mitt och Stinas vardagsrum!

Fanatikern

För någon vecka sedan konstaterade en vän för mig när vi var ute på stan, att jag, Anna-Karin Dahlgren, har väldigt lätt att överdriva saker, bli smått fanatisk faktiskt, när det gäller prylar. 

För två år sedan var klassen till stockholm på Studieresa, blev dessutom rätt mycket shopping för min del, då jag sparat hela jullovets lön till detta, till poängen; jag köpte under den resan på tok för många sjalar och halsdukar, från att ha kommit dit med en sjal runt halsen åkte jag hem med tio i resväskan, och nu snackar vi inte tio olika sjalar med olika mönster och modeller utan de flesta var från H&M och av liknande modell! Ja och det var bara början, nu skulle jag gissa på att jag har ungefär lika många sjalar/halsdukar som.. ja jag komemr inte på något att jämnföra med faktiskt.


Några av mina sjalar, definitivt inte alla..

Sen kom beroendet av Make Up Stores produkter, framför allt Ögonskuggor, vilket är väldigt märkligt då jag sällan sminkar mig med skuggor, någon gång till fest, men då hör ju även till att jag oftast fastnar i någon viss ögonskugga som jag använder i en månads tid ungefär. Så varför jag blivit så fanatisk i detta är ännu ett stort frågetecken, kanske för att förpackningen är fin?!


När vi ändå är igång räknar jag upp de största av mina besattheter, måste nog säga att nästa är "koftorna" från Gina Tricot, ni vet de i låtsas-kashmir, i hundra olika färger och längder. Ni fattar vilka jag menar?! Känner ni mig då vet ni för då har ni sett dem! Har flera i samma färger till och med, men dem är ju så bra att ha!


Sen har vi ju så klart de magiska Bed Head hårprodukterna! Jag har för alla hårtyper, för att ge stadga, för att ge glans, för att minska frizzighet, för att ge volym, för att platta ut, för att locka till, you name it!
  Trots att de ända jag använder är egentligen värmeskydd (och det är från Kerastase och inte Bedhead :O ) när jag ska platta håret. Sen kan en eller annan silkesdroppe glida genom håret någon gång ibland, kanske hårspray när det är fest men tro mig jag har på tok för många hår produkter för någon som inte sköter sitt hår så bra, något jag saknar är däremot en hårborste! Funderar på att skaffa mig en! Kan va bra att borsta håret någon gång ibland liksom! Dock inte nödvändigt ;)


Ja sen är jag ju som vilken annan tjej som helst besatt av skor, men det känns som om det är tillåtet att äga mer än 30 par skor, oavsett om jag använt dem eller ej, även om jag kommer använda dem eller inte. Skor är skor och det är väl ändå "en flickas bästa vän" eller?!

Jag tackar nog min pappa och farfar för mina små fanatiska inslag i mitt liv, eftersom att de båda är pryltokigare än hela Ytterån tillsammans så är det väl inte så konstigt att jag har mina små egenheter ;) Ja det var väl det.

Köttfärsfrestelse (typ)



Du behöver:
Potatis
Köttfärs
Lök
Grädde
Ost
Margarin
Peppar
Salt
Grillkrydda

(Som vanligt finns inga mått, här i Bagis kör vi på smaklökarna inte på recept)

Gör så här:
- Börja med att koka potatisen lite lätt, behöver inte vara genomkokta men det går fortare ju mer välkokta de är.
- Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök.
- Krydda köttfärsen efter tycke och smak
- Blanda grädde och ost i en kastrull, blanda i allt och peppar och låt koka upp
- När dessa tre olika delar är klara så börja med att smöra ugnsformen (som ni förhoppningsvis förstått att ni behöver också)
- Skiva potatisen
- Lägg i potatisen och köttfärsen om vartannat i formen och häll över ostsåsen
- In i ugnen på 200C, tills potatisen känns klar

Hoppas det smakar!

Vet ni?

I övermorgon kommer mamma ner hit :D Sen åker vi hem till Ytterån på söndag kväll! wihooo!

(Jag och mamma på Liseberg för två år sen)

Tisdag

God morgon!
Tog mig till Rådmansgatan imorse, sen fick jag vända och åka hem igen för idag är ingen bra dag, dagen stavas: M e n s v ä r k! Jag hatar det här. Det krampar och sen släpper det och då känns det som om jag mår bram sen kommer kramperna igen. Måste säga att det här måste vara som att ha värkar när man ska föda barn, gör så jävla ont och jag svettas och fryser om vartannat.
Har knaprat i mig alvedon och ska prova ta mig en promenad sen, brukar bli lite bättre när man rör sig lite.
Kanske köpa mig et paket med kakor, känns som om det är nödvändigt en dag som denna! Så blir det nog till att kolla på Kenny Starfighter filmen och dricka te!

Ja nu ska jag sjukanmäla mig på Schoolsoft och tycka lite synd om mig själv eftersom att det inte är någon annan som gör det!

Fame



Om jag börjar så här; När jag skulle på bio, var jag mer exalterad över att vara på en så stor biograf som Sergel är än hur själva filmen var. Har redan fått domedagsbeskedet: "Den sög", "Den som gjorde trailern grovade", "Det finns ingen röd tråd", "För lite dans".
Ja så mina förhoppningar var allt annat än höga! Men vi tog oss in i Biosalongen som mer påminde om Storsjöteatern, placerade läskflaskan i mugghållaren (!) och satte oss tillrätta i våra "Plusstolar" som vi betalat 20 kr extra för, för att få lite större stolar och Mycket mera benutrymme!

Ja å så började filmen, ganska uppenbart med en audition, mycket folk, högt tempo och så klart zomades talangerna in! Fram tillnu, ingen besvikelse precis.
  Andra scenen på första året när de i "matsalen" dansar på borden och sjunger tillsammans och spelar på allt de kan hitta, ja då får jag lite av en feelgood-känsla samtidigt som tankarna för mig till High School Musical. Men men, jag har så låga förväntningar att det här var helt okej!

I övrigt då?! Bra musik, helt okej skådisar och hela filmen överträffade mina förväntningar, jag gick ur biosalongen med sån där "jagälskarattdansavillaldrigslutanuskajaggejärnet-känsla" Även om inte filmen var intriktad på dans utan mer på musik så var den röda tråden ändå (ursäkta min klyshighet) drömmen och viljan. Jag mår bra av sånna här filmer, den här var lättsam, inte alltför stora knipor personerna i filmen hamnade i, inte allt för många pinsamma ögonblick, men absolut sån där happyfeeling som i slutscenen på honey, I slutscenen på Step up, You got served. Precis så klychig och lättsam som jag vill att en film ska vara en lördagkväll, en film som jag skulle behöva kolla på de där dagarna då det känns som om jag står still på dansgolvet och inte kommer någonvart!

Så ett hett tips, gå in nästa gång och tänk: "Filmen kommer säkert vara jätte dålig!" Ni kommer inte bli besvikna!


Lördagen i korta drag






-Lördagen
-Gick på stan
-Köpte vinterjacka
-Åt på Kungshalarna
-Fikade på George
-Åkte hem
-Lagade god middag
-Drack vin
-Åkte in till stan
-Kollade på Fame
-Åkte hem
-Drack te
-Sov


Lördag

Blev ingen update igår, jag och Stina kollade på Idol, åt chips och suktade efter SnyggErik som var bäst igår!  Sen koppla vi in högtalarna i min dator och blev på sånt där "jagäraspeppförfest-humör" och dansade runt lite, störde grannarna som i vanliga fall stör oss.

Nu ska vi bege oss in till stan, vi ska möta upp Linda och sen ska jag leta vinterjacka och skor. Sen blir det middag här hemma och sen in till stan igen för att gå på bio! Doc har jag inga höga förväntningar för alla säger att Fame var sämst! Tråkigt!

Eftersom att jag definitivt inte är en modebloggare så är dett inte en "Dagens outfit", jag skulle vilja kalla det "Jag- Idag".
Ett par blommiga tights från H&M, Linne från Monki och Kofta från Urban Outfitters. Det var Jag Idag det!

Recension kommer givetvis på Fame senare ikväll eller imorn!


Fredag!

Godmorgon!
Ännu en dag med bihålor som känns mer tryckande än att plugga kvällen innan ett prov. Blir jobb idag, dock tror jag att kvällen blir lugn hemma i Bagis, möjligtvis en chipspåse om sambon inte misstycker ;)
Imorn ska jag vara pigg! För imorn är jag ledig och SKA jag hitta en vinterjacka!

Fick reda på att Bounce gör sin sista föreställning i Globen i April, i sammarbete med massor av dansare bland annat Cullbergbaletten och sne är det audition på Balettakademien för gästdansare. Jag funderar om jag ska göra som Daniel sa att göra sudition, bara för att träna på det även fast jag vet att det inte finns en chans att jag får jobbet, men bara så jag för en gångs skull kan slappna av på en audition. Det tåls att tänka på! Är alltid bra med erfarenhet!

Ska göra mig matdosa till jobbet (vuxenpoäng) blir nog troligtvis pasta och en god gräddsås i enklaste laget!

Torsdag


Anna-Karin Tussen Dahlgren är nu mera mitt namn, tycker verkligen att ordet tussig beskriver precis mitt tillstånd just nu! Ingen skola idag heller men jobbet ska jag prova klara mig igenom i alla fall, tänker ställa mig i disken och inte göra så mycket mer tror jag, vill inte direkt stå och snora och hosta på kunderna och deras kakor, det vore inte så uppskattat!

Nu är det en vecka tills mamma kommer hit och sen är det bara två dagar tills vi far hem till Ytterån! Jag längtar, ska bli så skönt att komma hem och bara ta det lugnt. Träffa alla och vara ledig!

Ledig nu i helgen förresten!
Fredag: Jobb, sen förfest med Stina, Emelie och Jennie, möjligtvis utgång!
Lördag: Leta en vinterjacka och vinterskor, gå på bio: Fame.
Söndag: "Utflykt" med Stina och Emelie, Kolla på en föreställning på Ackis, Afrikanskt danspass på Friskis med Anna.

Bloggkommentatorerna!

Upptäckte precis en helt fantastisk sida för oss som gillar att läsa bloggar. Bloggkommentatorerna är en blogg där de kommenterar det senaste som skrivs och görs i bloggvärlden; Kissie, Mogi, Blondinbella, Kenza, Katrin, ja alla!!
Den här sidan blir min nya favorit! Extremt bra när man inte orkar hålla koll själv (det kan vara rätt ansträngande faktiskt).

Vad glor ni på, har ni aldrig sett en praktikant förut?!

Känner mig fortfarande väldigt tussig, men nu har jag i alla fall köpt nässpray och alvedon och har knarkat det hela dagen. Men imorn måste jag iväg på jobbet i alla fall, tror dock inte att jag dansar något, känns som om huvudet ska sprängas så fort jag inte håller det still och upprätt. Att hänga ner över benen gör så att jag är rädd att det ska explodera.
Har hunnit med att tvätta idag, en liten fråga, hur kommer det sig att jag tvättar och sen när jag ska para ihop strumporna har jag ett udda antal strumpor?? Jag använder ju alltid två strumpor åt gången! Skumt!
Blev kycklingsallad till middag, gott, fast jag är mest bara illamående hela tiden numera, not so fun. Vet inte riktigt vad det beror på.

Blir inget recept på salladen, känns inte riktigt som om man har recept när man gör sallad, eller?!
Tips: Blanda ihop det ni gillar, det brukar bli gott!


Haha rubriken förresten! Kanske bästa jag sett på länge.
Länge leve ICA-reklamen!

Onsdag

God morgon!
Vaknade med sprängande huvudvärk, väntar på att apoteket ska öppna här i Bagis så jag ska få köpa nässpray och Alvedon. Å idag skulle vi ju ha Dan Gill, men jag hoppas på att vara piggare och ha ett lättare huvud imorn kunna ta mig till skolan.

Förresten igår var vi på Ragdollz-klassen på Ackis, Lyrisk jazz, extremt roligt och en riktigt fin dans, riktigt riktigt fin! Och inte allt för svårt trots den höga nivån, kändes bra!
Så den kan jag verkligen rekomendera!

Nä nu ska jag gå in på schoolsoft och sjukanmäla mig.

IKEA




Måste bara säga att det är hemskt intressant att åka buss här i Sthlm, lite som att leva på gränsen, för hastigheten de kör i är högre än vad våran volvo 740 hemma någonsin kommit upp i. Sen om man sitter baklänges och inte har åkt buss på länge då får man vara snabb i nacken för att hinna med att se allting!
Men till IKEA tog vi oss i alla fall.
Hur svårt det kan vara att få ihop fem kuddfodral som ska matcha varann och "inredningen" här hemma var nog den svåraste utmaningen den kvällen!
Mjukglassen för 5 kr styck var nog ändå höjdpunkten den dagen. Melike!


Tisdag

God morgon!
Idag var det såååå nära att jag bara låg kvar i sängen och somnade om, men efter en stunds snoozande insåg jag att jag MÅSTE på skolan!
Efter skolan ska jag och Stina till IKEA, kolla en soffa och köpa lite smarta och praktiska lösningar för ett litet hem i Bagarmossen. Har till och med varit vuxen och mätt höjden under min säng för att slippa köpa fel size på förvaringslådorna,Vuxenpoängen bara rasar in.
Ikväll blir det Ragdollz på Ackis, Lyrisk jazz med Dresscode; Svart ( Note to myself: Glöm inte pengarna till Emelie )

Nu har jag packat väskan och snart ska vi bege oss ner till Tunnelbanan, ta en metro (vuxenpoäng) och sätta oss och njuta av resan till Rådmans!

Monday

Alltså det här med sammanträffanden är ju lite roligt!
Idag på jobbet satt jag på min långa halvtimmesrast och åt min goda kycklingwok, så sitter Cecilia från butiken i fika rummet också, hon är ny så vi snicksnackar lite smått, jag frågar vart hon kommer från och så svarar hon: Östersund! Vad är chansen?! Inte konstigt att jag kände igen henne. Så tydligen gick hon NEU 3:an på Wargen när jag gick ettan. Kommer från Odensala och så hamnar vi båda glada Östersundsmänniskor på samma jobb i StorStockholm! Vad är chansen?!
Men nu gäller det att kunna placera Cecilia, vart känner jag igen henne från, för jag känenr igen henne väl!


.

- Färdig jobbat
- Färdig med veckans storhandling
- Mätt och belåten

Ja om jag skulle beskriva mig kortfattat så blir det nog det här!
Sen kan jag säga så här att det blir krabbpinnar och majonäs till kvällsfika. Det lät ju inte så dumt va?!


Söndag

Idag är det två veckor kvar tills jag far upp till Östersund, precis två veckor är det när jag kommer hem och uppdaterar nästa gång! Så imorn när jag vaknar om två veckor så befinner jag mig i Ytterån.
Ååh jag saknar! Vill bara ta en fika med fyran på Pause och sitta och snacka och ta igen allt jag missat. Det kommer bli en så rolig vecka, kommer inte vilja fara tillbaka hit igen. Men jag antar att jag är så illa tvungen!

Så var det dags att jobba igen också, börjar 12:00 skönt, kort dag idag :D Igår var det sjukt vad mycket folk det var, jag och Madde stod i kassan från typ 12 till 17 utan att båda kunde gå ifrån en endaste gång typ. Började med stägningsrutinerna (som vi brukar börja med typ två timmar innan vi stänger) när vi hade stängt, städa, fylla på kakor, fylla på läsk, diska, torka bord, stänga dörrar. Ja det var sjukt mycket att göra igår, men det är rätt skönt också, tiden går så fort!

Stockholmar'n

Imorse hände en sak. Jag skulle till tunnelbanan och åka till jobbet, åker ner för rulltrappan och inser att jag missat tåget med mindre än en minut.. Kollar.. 10 min till nästa tåg, jag drar en djuuup suck (!?).
Sätter mig ner, rätt uttråkad och väntar, rullar tummarna.
  En minut kvar, ställer mig vid spåret och fryser, det var frost ute imorse, står där och ser min spegelbild i glaset på andra sidan spåret, står där med min oversize halsduk upp över öronen, axlarna uppdragna och händerna i fickorna, jag ser ut som om det borde vara -20 ute, fast egentligen var det nog nollgradigt. 
  Har jag förvandlats till en bitter Stockholmare? Vad hände med den lugna och varmblodiga Norrlänningen inom mig?! När ska jag börja lägga betoningen på sista stavelsen och börja klaga på kollektivtrafiken?!

När jag ska hem från jobbet ser jag på skärmarna ovanför ingången "Skarpnäck 8 vagnar". "Fan" svär jag tyst och kutar för att sedan inse att jag omöjligt kommer hinna med tåget.
7 veckor har jag bott här nu och utan att ljuga så blir man påverkad av allt omkring en.

Köttfärsmackor

Nu kommer dagens "recept", även detta inte allt för komplicerat!

Köttfärsmackor



Du behöver:

Småfrallor (eller något annat bröd du tycker om)
Köttfärs
Taco kryddmix
Ost
Tomat

Gör så här:

- Sätt ugnen på 200C
- Stek köttfärsen och blanda i kryddmixen samt lite vatten
- Dela frallorna på mitten och lägg på köttfärs på den undre delen
- Lägg på skivad tomat (och annan eventuell grönsak eller sås)
- Lägg på "locket" och lägg på ost, skivad eller riven, smaken är som baken (delad)
- In med dem i ugnen, låt dem värmas ca 15 min

Servera med sallad, strips, potatismos eller annat gott tillbehör OCH SJÄLVKLART dricks Coca-Cola till detta en lördagskväll!

Hoppas ni gillar denna lättlagade måltid!


Lördag

Så var det lördag och det betyder jobb, som betyder pengar som betyder att jag förhoppningsvis kan investera i en riktig vinterjacka när lönen kommer!
Lite jobbigt att kliva upp 8 på en lördag, ännu jobbigare att göra matdosa det första man gör.
Åt för övrigt en gourmetfrukost bestående av ett glas oboy, en mugg Varmakoppen och ett antal köttbullar. Låter lite som typ en skidutflykt med varma koppen och oboyen, men här går inte att åka skidor för vi har ingen snö.

Om två veckor och en dag far jag hem :D Skönt! Mamma kommer ner på fredag om två veckor och sen på Söndagen far vi upp till Ytterån direkt efter att jag har slutat jobba! Ska bli så skönt att få komma hem och träffa alla! Utgång är inplanerad på onsdagen eftersom att jag far hem hit redan på fredag morgon, det känns skönt, träffa lite folk och dansa rumpan av sig!

Nu går snart mitt tåg, uppdaterar när jag kommer hem!


Så nära..

Alltså jag och Stina satt och tänkte (!) här om dagen, alltså fan vad nära vi är det vi vill just nu, vi är bara typ något steg ifrån att nå dit vi vill. Vi dansar med våra idoler, vi kan ta en klass för Bounce när vi vill typ, vi kan dansa obegränsat (om man har pengar), vi kan gå på klasser med nivåer hundra gånger högre än i Östersund.
  Det gäller bara att få kontakter, lära känna rätt folk, synas vid rätt tillfällen, men det är något som alla måste göra, men vi är så jävla nära, Stockholm ger oss så mycket möjligheter, inte direkt så man har samma chans i Östersund, inte precis så att man kan välja hur svåra klasser man kan ta.

Nu gäller det bara att satsa, att ge järnet och inte ge upp, vissa dagar är bättre än andra!

Jag tror att alla kan gå så långt som de vill, bara man verkligen vill det!

Något hände!

Dålig uppdatering här, men här kommer lite av mitt liv de senaste dagarna!

1. Såg Ipren-mannen igår när jag va på väg till jobbet!
2. Ella Rolandsson uppdaterade sin blogg (This is BIG)
3. Glömde plånboken hemma idag (vad hände?!) och fick låna pengar av Emelie när vi skulle fika!
4. Snickaren har varit här så nu står kylskåpet på rätt plats och ugnsluckan är hel.
5. Jag har blivit förkyld :(


Dance experience

Alltså vi var så nära att fega ur på den här klassen, alla som satt och väntade på att lektionen skulle börja var typiska dansare, snygga och med världens utstrålning. Kul tänkte vi och var nära på att vända i dörren. Men så kan man ju bara inte göra!
Så vi tog oss i kragen och gick in, bet oss i läppen och dansade, dock även denna gång så hade de så klart redan börjat på en dans så vi var redan efter innan vi äns hade kommit in i danssalen!

Dance experience hette klassen, M6/M7 var nivån (dvs steget under A8 som är det svåraste) Dansen vi dansade var hiphop med vissa influenser av ragga, stegen var inte svåra men musiken och tempot gjorde att jag såg ut som en fågelunge som inte lärt sig flyga.. typ!
Men kul var det! Och hädan efter ska vi se till att gå på öppna klasser där de gör nya danser varje gång, så man slipper känna sig sämst!

Nu blir det duschen! Tack för ikväll!

Onsdag

Jag är helt matt, har precis badat, innan det åt jag en mycket mättande lunch och innan dess har jag varit på skolan. Helt tung i kroppen, och ikväll blir det dans igen med Stina å Emelie.

BTW vi hade Alex på streeten idag, näst sista lektionen med honom idag och vi gjorde golvgrejer, hopp ner mot golvet och masken och Alfa å sånna där jobbiga svåra saker, inte direkt steg för mig, den fegaste personen i världen som inte alls vågar släppa allt och falla mot golvet i ett hopp liksom^^ Men, men kommer väl få lära mig mer sånt när vi har Breaking i vår. Slutar kanske som värsta B-girlen, haha, troligen inte men man ska aldrig säga aldrig!
Ja imorn blir det hype hela lektionen, ska få svettas som bara den!

Ruinerad



Dagen har varit bra (eller ja ungefär till tretiden). Började med en bra Jazzlektion, sen en Newstyle då vi redovisade våra koreografier och lärde ut.
  Sen träffa jag Linda och åt en sallad, sen var det dags för domen, Gå och löpkliniken i Hornstull.
Så farligt var det ju inte, ingen chocker precis vart felet i mina ben och knän sitter, men nu mera är jag 2000 kr fattigare och jag räknar med nudlar resten av veckan. Ett par jävla fotvalvsinlägg för 1800 kr plus undersökning!
  Jag säger då det att blir inte mina knän bättre då ska jag slänga de där jävla inläggen i ansiktet på naprapaten!
Får i alla fall dem om två veckor. Ska vörda dom som om de e mina barn, bortsett från att jag ska trampa runt på dem varje dag, men annars ska jag vara så försiktig med dem!

Ja nu sitter jag, Stina och Linda och kollar på AFV, kul, ska väl prova ta oss iväg till Konsum och handla mat, eller nåt sånt!

Commercial mix

Okej.. Det första som händer är att Dan Gill kommer in och ni förstår inte vilken respekt den här killen har. Ingen säger ett ord, inte han heller, bara slår på musiken och börjar uppvärmningen. Han ser lite elak ut, som om han tycker att vi är värdelösa och det här är typdet jobbigaste på hela dagen... MEN!!
 Döm inte boken efter omslaget, när den här häftiga och respektingivande killen öppnar munnen efter upvärmningen, så kommer inte överlägsna, ord drypande i avsky ut, nä.. mannen (som nu förvandlas till en vänlig kille) talar brittisk engelska, glatt och skämtsamt! Gosh vilken underbar kille!

Sen till dansen; Underbart, snabbt, porrigt, kaxigt, mjukt, hårt och fruktansvärt musikaliskt -  Allt i en härlig blandning! Visst var man lite lost i början men mot slutet av lektionen kunde man spela på rörelserna och trots att inte lektionen var en sån där svettenbararinnerorkarsnartingemer-lektion så var den extremt givande.
Jag bokar in nästa veckas lektion redan nu, om jag inte jobbar vill säga!

Har ni vägarna förbi Sthlm och vill dansa, ta en klass för den här mannen, ni kommer inte ångra er!


Måndag

Jag som var upplagd för massor av dans idag åsså visar det sig att efter jazzen så har vi ingen Newstyle för Daniel är borta! *SUCK* Ikväll blir ska i alla fall jag, Stina och Emelie på Commercial Mix med Dan Gill! Sjukt nervös men det ska bli grymt kul. Kan va bra att prova på hans klass för nästa vecka har vi två lektioner med honom på skolan!
Jaja, en recension kommer efter lektionen om jag inte är för slutkörd!

Pasta och laxsås

Har precis ätit middag, blev riktigt gott, fick en asbra idé, kanske ska börja lägga in recept, eller alltså grejen när vi gör mat här hemma är ju att vi inte direkt använder mått och så men jag kan skriva min typ av recept! Så här kommer dagens recept:

Pasta och laxsås
2 port



Du behöver:
Två laxfilébitar
3 dl grädde
Spaghetti
½ paprika
Rödlök (bara lite)
Redning
1 Fiskbuljongtärning
Salt
Citronpeppar
Persilja
Allroundkrydda

Gör så här:
- Börja med att koka upp vatten till pastan för att tajma det rätt
- Skär små bitar av laxen, löken och paprikan
- Stek allt tillsammans och krydda efter egen smak
- Häll över grädde och lägg i buljongtärningen
- Låt koka upp och häll i redning, koka upp ännu en gång

Nu bör pastan och såsen vara klara ungefär samtidigt om du gjort som jag sagt.
Bara att hugga in!

Om nu någon mot all förmodan skulle prova på recepten som jag kommer lägga upp här, kan ni väl skriva en kommentar och berätta hur det gick!
Vore ju lite kul :D Kommer fler recept sen.


Kanelbullens dag

Ja jag hoppas ni inte har missat det! Dagen till ära blev det en fika på Bellmans med Stina, Jessica och Axel, dock ingen kanelbulle för mig blev en tårtbit, men när man firar något äter man ju tårta.. eller?!
Va till Hammarby sjöstad och checka in Adidas Outleten där, inte sista gången jag går in i den butiken kan jag lova! Köpte mig ett par oversizade mjukisbyxor, svarta med knallrosa ränder (blir nog en bild på dem sen!), extremt billiga kosta typ 350 kr ui vanliga fall kostar dom typ 700 kr! AWESOME! Jag som behöver nya danskläder!

Álltså det är helt sjukt vad jag längtar till novemberlovet och att få komma hem och träffa alla! SAKNAR!!

.

Kul att jag inte får till mitt usb-modem på minidatorn. Ringde Telia Support och tyldigen så måste jag göra något med simkortet i USB-modemet så att jag kan anvnda det i andra datorn eftersom att jag har Linux operativsystem! Ja och den här datorn är så stor så den får typ bara plats i bagen så jag stannade hemma.
Har städat, gjort korv stroganoff, handlat grejer till middagen och kollar på repriser av Hollywoodfruarna (OMG va blåsta de är!!!!!).
Nu sitter jag och fryser som fan, börjar bli dags att slå på elementen tror jag. ÄR det kallt hemma i ÖSD också? för här är det svinigt kallt!
Vad gör man nu da?

Sweet saturday

Ledig, ledig, ledig! Min första lediga helg sen jag var hemma sist typ^^ Skönt! Hade ju egentligen planerat att köpa mig ett par jeans idag men det hann jag med igår innan jobbet (SKÖNT), så idag funderar jag om jag ska fixa med internet på lilldatorn och fara in till stan och sätta mig på Bellmans och dricka deras underbara chailatte. ÄR extremt inspirerad av alla som kommer in på Gunnarsons och fikar själv och sitter med datorn. Ser sååå skönt ut! Tror det får bli så helt enkelt!

Har min nya fina mössa från Monki på mig idag :D

Fredagen

Igår jobbade jag och sen kom jag hem till fullt hus, Emelie och Jessica var här så Jessica skulle färga mitt hår.
Och eftersom att det blev en riktig tjejkväll med Idol och snack så blev det så klart också ett frikort på våra nya liv, det blev vin och chips!
Och mitt hår är nu utan utväxt, så jävla skönt! Blev asbra!



Kändistätt^^

Oj, var ett tag sen jag uppa, men ni förstår att mitt liv är i full gång och jag har inte hunnit logga in på min facebook äns de senaste dagarna!
Tänkte berätta något kul i alla fall, i onsdags såg jag Blondinbella på Bobbys Hårstudio när jag å Stina skulle sola på Sun tan som ligger innanför studion. Sen igår på jobbet, va Lars Winnerbäck in och jag pratade med honom, eller han pratade md mig, jag stod mest och log. Och tydligen är han lite av en stammis på Gunnarsons konditori, coolt va?!

Ja det blir jobb idag med, sen imorn är jag ledig, då ska jag in till stan och köpa ett par jeans och kanske ett par tights också, vi får se vart det slutar!

RSS 2.0