.


God morgon!
Ännu en ny dag med nya spännande saker på schemat.. eller?!
För mig blir det dans nu på morgonen, först jazz och sen street, sen blire till att värma min mat i en av de åtråvärda microvågsugnarna på Balettakademien;) Och sedan dra på jobbet! Låter rätt bra va?! Sen är jag ledig två dagar från jobbet så då ska jag ta det så lugnt som det bara går, eller så ska jag shoppa!

Jag har kommit underfund med att jag saknar min lilla vovvsing Bosse! Har inte tänkt så mycket på honom men när jag väl gjorde det så kom jag på att jag faktiskt saknar honom! Bara så ni vet asså ;)

.

God afton!
Dagen har varit bra, gick bra på jobbet, fick komplimang för att jag lärt mig så fort, dock känner jag mig vääääldigt grön fortfarande^^ Men det ska bli bra, jobbar ett par dagar den här veckan också :)

Har suttit och pratat i telefon med pappa en timme ungefär, det blir som så mycket mer uppskattat när man inte träffar sina föräldrar varje dag! Skönt att höra deras röster!

Tror jag ska ta mig en yoghurt och sedan gå och lägga mig kanske?! En ny dag imorn, andra veckan på Balettakademien börjar!


Söndag

Så var det sista dagen på helgen, jag ska snart ta T-banan till Skanstull och jobba :) Kortpass idag, bara till 16:00, sen blir det till att göra matlista och sedan veckohandling! Vuxet va?! Tvättade dessutom igår, mycket bra gjort!
 
Jag kammar in många vuxenpoäng här nere i Stockholm, har hälften av veckan gått och lagt mig runt tio, detta räknas också till Vuxenpoängen. Dessutom städade jag köket och mitt rum imorse, verkade inte som om Stina var ett så stort fan av dammsugaren så jag får ta resten av lägenheten ikväll!

Ja det var väl allt jag hade att kommemed denna trista söndagsmorgon!


Lördag

Första veckan på Balettakademien är avklarad. Idag har jag och Stina varit på stan, jag har köpt födelsedagspresenter till både Per och Annika, tror att jag verkligen lyckets i år ;D
Shoppade även lite själv, en svart kavaj och en rutig skjorta från Topshop och en vit T-shirt med svartvitt tryck från MQ, samt ett värmeskydd från Kerastase.


Sen var vi och solade, gick på dottninggatan och hamnade på SunTan som ligger i Bobbys hårstudio, ni vet Bobby, kändisfrisören! Och det är kanske inte så stor grej.. Meeeen, det var även han som satt i receptionen när vi kom dit, så jag och Stina har pratat med Bobby ;D Coolt va;) hahah!!

Sen åkte vi till Vitabergsparken på söder, för det var en dansuppvisning av Kungliga Baletten, tyvärr så började det regna så det blev uppskjutet i över en halvtimme och det var stööööört mycket folk där, men dansarna var enormt duktiga!


Godmorgon!

Jag har inte sovit bra inatt, under hela veckan har jag sovit bra men imorse var jag så trött att jag inte visste vart jag ska ta vägen! Men men, that's life!

Dagen börjar i alla fall med en teaterlektion, och sen street/freestyle, sen ska jag speeda till jobbet och riva av ett pass där :D

Tacokväll!

Fem och en halv liter Coca-cola senare sitter jag då i min säng och bloggar. Mycket trevlig kväll blev det med brudarna :) Gott med tacos, popcorn, kaffe och så klart den obligatoriska Coca-Colan!

Dock blir det mycket disk och det är mindre roligt men jag har avverkat bergen på diskbänken och kan somna med gott samvete! Och nu en chocker! Det kommer bilder! Vet att jag varit dålig med bilder på senaste tid, så här kommer några!




Och så en sista bild på Jessica, Cecilia och Stina.. tadada


mm.. eh.. a.. mm

Alltså jag har precis fått se den värsta bloggen jag sett.. Någonsin!
Det är en liten brud som alla andra små bloggare med blondt hår och på tok för mycket mascara.

Men det är inte det här som gör denna blogg så unik! Nej, det är hennes videobloggar, det är fruktansvärt, det är det absolut värsta och pinsamaste jag sett! Hon står i badrummet framför spegeln och filmar sig själv, kollar inte in i kameran utan i bilden bak på kameran, fixar håret och har inte ett dugg att säga mer än: "a..mm.. a.. hehe", ni måste kolla på videorna för att förstå! Gör dt, ägna en minut av era värdefulla liv åt att kolla på denna misslyckade videobloggerska!

Amandavardet, heter bloggen och jag vet inte vad jag ska säga, tycker att jag sett det mesta men det här tar fan priset!

Funky for you



Bra dag!

Idag har varit en bra dag :D Fick svettas rejält på moderna och det gick för första gången den här veckan bra på streeten, förutom poppingen, men det räknar jag inte äns med för det komemr jag aldrig bli bra på!

Och sen ringde Cecilia och sa att hon är i Sthlm, så ikväll kommer hon hit, hade redan lovat Jessica att äta middag också så det blir stormiddag med Stina, mig, Jessica, Cecilia och förhoppningsvis Linda! KUUUUUUUL!

snabbis

Egentligen har jag inte tid att blogga! Måste leta kläder för dagens danslektioner, modernt och street! Träningsvärken väääärker btw!

Dagen som dans

Ja, mer än att ha fått ett jobb har jag ju varit på skolan förstås även kallad Ackis ;)

Började dagen med modernt, hade improvisation i stort sätt hela lektionen, kändes som om man lärde känna varann lite bättre efter det. Riktigt kul var det, plus att det var ansträngande :D

Sen var det street, och det är detta som är roligt! Mycket roligt! Vår lärare Daniel tyckte att vi skulle lära oss popping idag. Alla vet vad popping är hoppas jag, det är i alla fall när man spänner musklerna så fort att det ser ut som en.. pop?!
Så ni kan tänka er hur fång jag såg ut, det är inte lätt inte.
Men nu går jag i alla fall runt här hemma och låtsas poppar och tror att jag är cool, riktigt cool!

Bävar fruktansvärt inför blocket vi kommer ha med Damon Frost där vi enbart ska dansa popping, idag var ju bara typ en halvtimme och lite basic liksom. Huvvaligen!
Men det ska bli kul också, Damon Frost är en så jävla grym dansare så det är sjukt. Och när vi va till Sthlm på studieresa med klassen var vi å kolal på två lektioner med honom och han verka asbra som lärare!
Så ett litet klipp med honom, och honom ska man dansa för! Nu känner jag mig plötsligt ännu coolare!

Numera..

..läser ni en blogg skriven av en tjej som jobbar på konditori! Wohoooo!

Ska prova förklara för er som inte förstod det uppenbara; Jag har fått jobb på ett konditori! Liksom på riktigt, nu slipper jag söka jobb, oroa mig för att pengarna inte räcker till etc. etc.
Hade som sagt provjobbardag idag, gick uppenbarligen bra då jag fick jobbet, härligt gäng verkar de jag ska jobba med vara i alla fall! Så nu är alla mina problem lösta!

Skola Check
Boende Check
Jobb Check


Så tack och hej från den nya medarbetaren på Gunnarssons konditori på Götgatan ;)

God morgon

Eller ond morgon rättare sagt, mina ljumskar, lår och armar vääääärker, men det gillar vi, träningsvärk ska det va, då vet man att man tränat! Mera imorn förhoppningsvis!

Börjar morgonen med en modern klass och sen street. Sen kl. 14:00 ska jag provjobba! Wihooo!! Hoppas det går bra, håll tummarna med mig ;)

Jippie!

Chefen på konditoriet som jag var på intervju för ringde precis. Jag ska dit imorn efter skolan och provjobba fyra/fem timmar! Living it ;)

shopping

Har varit nere i gallerian och gjort av med pengar. Känns lite kul med lite nya kläder, har trots allt bara köpt två par skor å en tröja sen jag flyttade ner. Så jag förtjänade det ;)
En bild på vad jag köpte kommer här:


Ett par svarta jeanstights från H&M 199:-
En blommig, midjekort, tunn, jacka från H&M 299:-
En stor grå collegetröja (Till dansen, därför inget onödigt) från Gina Tricot 199:-
Ett långt blommigt linne från Gina Tricot 129:-

Snygg bild va?! Orkade inte säta på mig kläderna och fota så, heller inte fota en och en! Så det får duga!

Taggad

Jag tror aldrig jag svettats så mycket i mitt liv! Sjukt bra klasser idag, dock kände jag mig helt lost, då jag inte tagit koreografi på typ fyra, fem månader! Men det tar vi igen!
Efter streeten med Daniel Rörström så skulle jag iväg till Götgatan, så jag snabbade mig på att byta om, kutade (nästan) till T-banan och kom som tur var i tid till intervjun.
Ska kanske provjobba där till veckan, håller tummarna!

BTW, kommer få dansa comercial hiphop för Daniel Gill några lektioner den här terminen! Vet ni hur grym han är?!
För dom från ESDN06 så var det han på Marikas som gjorde koreografin till Speakerphone! De ni!
Jag är verkligen taggad för det här läsåret, kommer bli stört kul.

A-K checkar ut!

Dagen i sin helhet

En ny dag med nya utmaningar, min dag ser ut som följande:

09:00-10:30 Jazzklass
10:45-12:15 Newstyleklass
13:00 Anställningsintervju på Götgatan
17:00 Köttfärssås och spaghetti till middag
21:55 SYTYCD

Ja, det låter inte så dumt va?!


Det är dags..

..för Harry Potter!
Jag känner mig så nördig som kollar på HP hela dagarna^^
Men bra är dom ju!

Fiskbullar blev det till middag, nu blir det en kopp te, och jag har unnat mig en dosa Onico, firade faktiskt 3 veckor utan snus igår!


.

Har hunnit med en lunch på stan med Sara som befann sig i Sthlm, trevligt. Blev Kungshallarna.
Va in på American Apearel också, köpte ne hoodtröja som jag tror jag ska ha på första Newstyle-lektionen imorn :D

Första dagen

Först och främst så var det inte så farligt som jag trodde^^ Hade upprop tillsamans med förberedande linjen så jag hade Stina vid min sida.
Lekte lite "presentationslekar" och fick höra lite om schema, lärare, skolan, ja sånt som man alltid får höra när man börjar en ny skola!
Min klass verkar riiiiiktigt bra!


.



Jag är så nervös att jag bara vill spy. Tänkte bara informera!
Om tio minuter sticker jag och Stina! Om 20 min är vi på Balettakademien!

Ett "Beforeschool-inlägg"

Om en och en halv timme befinner jag mig på Balettakademien.
Om en och en halv timme är jag elev på Balettakademiens Streetlinje.
Om tre timmar är förhoppningsvis dagen över och jag kan andas ut!

Jag lovar er uppdatering efter min första skoldag, Önska mig lycka till!

A question

En liten fundering.
Är det bara jag som stör mig på att dom säger "Öka din viktminskning" i den där bantningsreklamen ( Ni vet vilken jag menar).
Vadå öka minskning?!
Jag tycker det låter lite tvärtom, liksom "jaha nu ska jag gå ner i vikt, eller skulle jag öka i vikt?!"

Självfallet är jag inte dummare än att jag fattar vad de menar, men tänk på det, det låter lite skruvat!

Imorn..


Har jag nämnt att jag börjar i skolan imorn, att jag börjar på Balettakademien?! I alla fall känns det som om det är värt att nämna en gång till, bara för att ni ska veta ;)
Alltså från och med imorn är jag elev på Ackis Streetlinje.
Jag ska ge allt, jag ska bli grym, jag ska utvecklas!
Jag skiter i mina knän, mina benhinnor, min vardag, det här året ska jag läga all fokus på dansen!


Tummenupp Tummenner


1. Skolstarten.
Gillar att få lite rutin på vardagen, dessutom skadar det ju inte att jag börjar på BA.

2. Hemmakvällar med familjen.
Snacka om att jag saknar att bara sitta hemma en fredagskväll, med chips, läsk och en bra film tillsammans med familjen. Hoppas att det inte dröjer så länge tills jag får gör det igen^^

3. How I met our mother.
En självklar tummen upp för HIMYM, inte mycket mer att säga om det!


1. Otrevliga kassabiträden.
Står man i kassan på ICA, Statoil, McDonalds, H&M, ja vart som helst, så ska man vara trevlig, lite serviceminded måste man vara! Att kolla på kunden, att säga hej och att le är ju liksom grunderna för att kunna få jobb på ett sånt ställe! Skärp er för tusan! Jag är trevlig om du är det!

2. "Fjortisbloggkrigen"
Alltså jag har gått tillbaka till mitt lilla bloggberoende, där jag läser massvis med bloggar per dag och det är uppenbarligen "krig" mellan Kissie och Dessie, två bloggare som ser likadana ut, skriver samma saker och Älskar sig själva, skillnaden är väl att Dessie är typ 14 och Kissie 18. Jaja hur som haver tycker jag att deras "krig" är fjantigt, väx upp och sköt er själva.

3. Kullersten i kombination med klackar.
Behöver jag förklara något?

Alonetime

Sitter ensam hemma i lägenheten, har stängt in mig i mitt rum, kollar på klipp på youtube och webb-tv.
Känns som om jag behöver va själv en stund. Man är som upp i varann hela dagarna, inte varit själv någonting nästan.

Snart kommer Stina och hennes mamma hem, så vi ska göra en matlista och gå och handla.

Kul inlägg det här blev.. NOOOT^^

.

Nu blire lite HIMYM med Linda!

Roligt på T-banan



När vi skulle åka hem igår fick Stina sällskap bredvid sig på T-banan, en tom vodkaflaska.
Kanske inte låter så kul, men det var riktigt skojigt!

Gårdagen

Godmorgon gott folk!
Igår blev det som sagt middag med Linda och Stina på Barbecue and steakhouse. Asgott!!! Kom hem till Linda vid halv tolv snåret och somna nästan direkt!






Nu har jag och Linda Harry Potter- maraton hos mig:D Trevligt! Blir en natt till hos Linda, sen på måndag börjar skolan!!! Waaaaaaah, känns som omd et är för tidigt!


.

Nämnde jag att jag och Stina har gått runt i HEEEELA Solna för att hitta ett solarium som tydligen inte finns!
Stor och tung suck!

Fredag

Idag blev det ännu en tur in mot staden, köpte två par skor och åt sushi till lunch!
På tisdag har jag anställningsintervju! På ett bageri på Götgatan där jag var och lämnade personligt brev idag :D
Det går framåt, och det här jobbet är nästan på heltid så det är bra!!



Dom här köpte jag på Zoe, 70% REA, Alltså måstehaskor, 119:-

Och dom här blev jag kär i på DinSko 399:-

Ikväll blir det middag inne i city på Barbecue and Steakhouse med Linda och Stina. Tror att det får bli mina nya svarta skor också ;D


Nightynighty



Nu blir det godis, te och lite chickflick-film ;)

Torsdag

Idag har varit en händelserik dag, vi har hunnit med:

- Kollat på våran lägenhet i Bagarmossen
- Blivit utstirrade av byggarbetare i Bagarmossen (Har dom inte sett bara ben förut?!)
- Ätit god lunch på Söder, på Cozy
- Gått hela Birger Jarls gatan
- Utforskat Stureplan
- Suttit i gräset utanför Berns i Nybroparken
- Sett en kändis!!!! (Storebrorsan Tobbe i Eva & Adam filmerna)
- Ätit asgod sorbé/glass inne på Gallerian 

Lite bilder kommer också!







 

Vinkväll

Har precis avverkat något glas vin och två filmer tillsammans med Stina.
Sitter just nu och skriver personligt brev till ett jobb jag tänkte gå och söka imorn :) får väl se vad det blir av det!

Ja snart är det väl läggdags, så det blir inget mer bloggande ikväll!

Godnatt

.

Ni fattar inte vilket fint väder det är här. Jag har suttit på balkongen och solat, sen har jag gått runt i området här en sväng och ätit en glass.
Nu väntar jag på att Stina ska ringa och säga att hon har landat!

Jag har gjort det igen..

..jag vet vem som vinner den här säsongen av SYTYCD! Jag lovar mig själv varje år att jag inte ska kolla på Youtube och leta vem som vinner, men det är sååååå svårt. Ja, en värdig vinnare är personen i alla fall! HELT KLART!
Men nu är det inte lika spännande längre. Varför gör jag såhär?

Ja men i alla fall, gårdagens program, första danserna dom gjorde va ju lite sisådär, men mot slutet va dom riktigt bra. Gillade verkligen Tyce Diorios moderna nummer med Melissa och Ade. Så det får ni här!

A-K goes Stockholmare

Alltså det är skrämmande vad man påverkas av att vara här ner, åka T-bana, höra en annan dialekt, vara med om saker.
I alla fall så har jag märkt att jag börjar bli som dom jag skrattat åt tidigare.

- Jag suckar när jag kommer till T-banan och märker att det är FEM minuter kvar, huvva så länge.
Men egentligen så är fem minuter ingenting, plus att jag inte direkt har något jag måste passa tiden till.

- Att ambulansen far förbi här utanför flera gånger i timmen med sirener och blåljus, det märker jag inget av.
Men när jag är i Ytterån då drar jag efter andan så fort jag hör en ambulans, "Guuud vad är det som har hänt nu?" undrar jag.

- Jag låser dörren trots att jag är hemma.
Vi låser inte äns dörren när vi far till Sundsvall över helgen, hemma i Ytterån, och här är det hundra gånger säkrare med portkoder, nycklar etc.

Ja, än så länge kanske jag inte är en äkta Stockholmare, men när jag börjar snacka dryg Stockholmsdialekt och springer ner för rulltrapporna i T-banan, ja då får ni hämta hem mig!!

Tisdag.

Igår var jag och hälsa på i Lindas nya lägenhet, riktigt mysigt bodde hon. Åt middag och kolla på SYTYCD (mer om det senare).

Idag kommer Stina äntligen hit, inte ensam längre alltså. Och vi ska äta FISKBULLAR till middag (Jag äääälskar).
Sen ska jag prova ladda hem kvällens program av SYTYCD för vi har ju inte femman tyvärr. Suck!!

Är det bara vi som inter fattar?



Varken jag eller Lisa förstår den här Axe-reklamen. Är vi dumma, eller förstår inte ni dne heller? Om någon vet vad den betyder, Förklara då!

Flashmob

Här kommer ännu en snygg flashmob av Bounce. På Grönalund, den här gången. Riktigt häftigt.

En kväll i tunnelbanan

ja, igår lämnade jag av Lisa vid T-centralen, sen skule jag fara tillbaka hit, först sätter jag mig på fel tåg, hamnar på röda linjen istället för blåa.. SUCK!
Fick kliva av och far tillbaka till centralen, för att sedan kliva på rätta tåget.
Det jobbiga med att bo här är att man måste ta blåa linjen hit, men den är avstängd från T-centralen till Rådhuset, så då får man åka gröna till Friedhemsplan och sen byta mot blåa mot Akalla.

Sen när jag kom hem kändes allt åt helvete och jag var så nära på att ge upp och åka hem. Storgrina i telefonen till både mamma och pappa. Ja nu är det väl bättre men, det känns osäkert det här. Egentligen vill jag nog vänta ett år tror jag, emn jag skulle tycka att det var såpinsamt att flytta hem igen, så jag får härda ut!


Fuck

Igår provade jag mobilblogga. Det gick åt helvete! Någon som kan förklara?!

Sista dagen med Lisa

Sista dagen med Lisa här. Har varit och gått runt i gamla stan en sväng på förmiddagen och tagit en fika på Espresso House.
Nu kollar vi på Brokeback mountain och är allmänt sega.




Myskväll

Tredje dagen och den bästa av dem. Har varit med Lisa hela dagen, först en fika nere i gallerian och sen middag och vin. Nu har vi kollat på Honey och njutit av godis och popcorn.
Och nu när äntligen kanal 4 har hittat till min tv i lägenheten så är det ju BARA friidrott, men enligt Lisa är det huuuuur bra som helst!



Fix you

Nu kommer ett klipp från vårat Projektarbete, En av oss, på Storsjöteatern i April. Avslutningsdansen, Julia som dansar solo i början. Det är lite mörkt men blir bättre när alla kommer in vid refrängen.

Godmorgon

Vaknade tidigt imorse, pappa for för någon timme sedan.
Idag kommer Lisa hit, som jag har saknat henne!

Saknar Ytterån rätt mycket nu också, är inte så jäkla kul här i lägenheten helt själv. Är lite rädd att jag ska ge upp och få hemlängtan, vill inte det, vill visa att jag klarar av allt det här med en ny stad, ny skola, nytt hem, men just nu känns det tungt, skulle vilja fara hem en sväng, men så kan man ju inte göra, inte efter tre dagar heller^^

Ska nog göra mig en kopp te, håller på att ladda upp filmklipp på fejjan, det kommer hit sen också;) I promise!

.

Har precis kommit hem efter en god middag på Fullrum, en kinarestaurang här utanför gallerian :) Riktigt gott.
Ikväll blir det film, chips och cola med pappa, jag tänkte mig ett Harry Potter-maraton, men han verkade inte nappa på den idén. så det får väl bli någon annan av min, inte allt för stora samling av dvder.


Dag 2 i sthlm

Godmorgon, eller kanske goddag!
Jag vaknade vid 9 i morse och åt min första frukost i lägenheten med mamma och Per.
Dagen har i övrigt bestått av besök på Clas-Ohlsson och ett hejdå till mammsen och Per. Nu väntar jag på pappa funderar på att sätta mig ute på våran balkong och sola nu när vädret tillåter tillsvidare^^

Blir nog en sväng in till Stockholms stad för middag ikväll, sen blire nog chil framför tvn, eller rättare sagt dvdn, förhittills har vi fått in SVT 1 och 2, Kunskapskanalen och Tv24, inte direkt kanaler i min smak :/

Bilder kommer sen!

Sthlm

Numera är Anna-Karin Dahlgren en Stockholmare, inte född och uppvuxen här, men jag är numera en invånare i Stockholms län!
En fyra i Solna har jag fram tills onsdag helt själv! Dåligt?! Nae^^ Den ser dock lite tom ut nu, men bilder kommer ;) Kanske imorn, då har jag hela dagen på mig, pappa kommer någon gång mitt på dan med ett litet flyttlass med vitrinskåp, lampor, etc. Det blir NICE!!!
Bor ovanpå Solna Centrum, en galleria med över 120 affärer och små gulliga fik! Det kommer bli svårt att hålla i plånboken, men det ska gå!!!!

Nu ska jag duscha och njuta av sista kvällen med mamma och Per här :)

Förresten nämnde jag att vi har en liten sportsbar nere på hörnet en miniatyr av O'learys, kanske inga direkta dansgolv, men tillgång till dricka och överdrivet mycket sportfotografier på väggarna!

Jobbigt

Sa precis hejdå till Annika, hon ska inte följa med ner när jag flyttar. Trodde inte det skulle bli jobbigt att säga hejdå till någon, men till och med hårdingen Anna-Karin fick kämpa för att inte bryta ihop.
Men det är inte så långt till Sthlm, vi ses ju säkert om någon vecka bara.

Men det känns lite tufft, vi har ju bott ihop och gjort i stort sätt allt ihop de senaste 18 åren. Trots att det senaste året har varit jobbigt så är det ändå vi två.
Älskar dig Lillasyster <3

Ingen ska sakna det du gör

Bussen går halv nio men den brukar vara sen
Har man otur blir det bråttom när man kommit fram
Om man går genom tunneln kan man spara nån minut
Men då får man räkna med rödljusen vid korsningen

På jobbet vet jag att november kan bli svår
Minst var fjärde samtal måste leda till ett köp
Men alla verkar nöjda och vi har en ny bra chef
Han kan allas namn och säger hej varenda morgon, men...

Ingen sörjer när du dör
Ingen ska sakna det du gör
Ingen vill veta var du köpt din tröja
Och fast du gjort allt som man ska
Du är artig, du är glad
Och du har tränat bort din dumma dialekt

Nästa lördag kanske vi ska titta på ett hus
Det finns några nya som de bygger vid stationen
Gör man lite själv så blir det inte farligt dyrt
Och din man är händig, han har redan byggt en bastu, men...

Ingen sörjer när du dör
Ingen ska sakna det du gör
Ingen vill veta var du köpt din tröja
Och fast du gjort allt som man ska
Du är artig, du är glad
Och du har tränat bort din dumma dialekt

Förra sommarn minns jag den var faktiskt riktigt fin
Sol varenda dag, vi hade hyrt ett torp i Värmland
Hur vi gör i år det är ännu inte helt bestämt
Men vi har jobbat bra så vi ska få extra semester

Ingen sörjer när du dör
Ingen ska sakna det du gör
Ingen vill veta var du köpt din tröja
Och fast ni flyttat till ett hus som är öppet, fräscht och ljust
Så kommer inga gäster minnas var det låg
Och fast du lärt dig varje låt
Och fast du har en härlig båt
Så finns det ingen som vill röra vid din kind

Nej, ingen sörjer när du dör
Ingen ska sakna det du gör
Ingen vill veta var du köpt din tröja

Sista dagen

Idag är sista dagen i Ytterån innan jag flyttar. Sista gången jag bor i Ytterån på riktigt liksom! Känns lite konstigt, jag är nog lite rädd egentligen. Men det ska gå bra. Jag ska klara det!
Ska packa det sista idag, Hatar att packa, vet inte vart jag ska börja?!! sjukt jobbigt.
Nä nu sätter vi igång!

På tiden..

Jag har äääntligen lyckats ladda upp filmklipp på Fejjan, så nu blir det två danser från vårshowen på PC, här på bloggen!
Första blir våran mindre seriösa dans till Call on me ;)

Nästa blir Studentdansen till Believe. Sista dansen vi dansade tillsammans på PCs scen! Lite mörk bild i början men det blir ljust efter några sekunder. Ber om ursäkt för kaoset i slutet av dansen, men vi hade kul i alla fall, varför måste det vara felfritt?!


Erkänn att ni gärna trycker på "Gilla"-knappen på facebook nu va?! ;D

.

Blev middag på Eastern, åt så jag storkna. Sen for jag och hämtade mitt kära minneskort till kameran hos Cecilia :D
Så nu ska ni få se skorna som jag köpte igår, tyvärr ser diom fulare ut när man inte har på sig dom, men mina fötter är så skitiga just nu att jag kan inte ta kort på dem och ingen här hemma har min storlek på skor :/

Köpt på DinSko för 399:-


Nu är det dags

Nu har jag börjat packa, eller rensa ur allt rättare sagt, har så jäkla mycket skit alltså! Och nu måste jag hem till mamma för här hos pappa har jag inga kartonger och då blir det svårt att börja packa ner allt, så jag får vänta tills pappa kommit hem.
Ikväll ska jag, Per och annika ut och äta middag, en sista gång liksom. Närå, men innan jag far iaf!
Håller på att föra över allt jag har på den här datorn till ett minne så ska jag lägga över det på nydatorn.

Två dagar kvar bara. Jag börjar typ ångra mig, kommer jag klara det här?! Jag har ju tydligen inget jobb nu så hur fan ska jag överleva?!

Arlanda

Tiden går långsamt när man har tråkigt. Har drygat runt på T-centralen några timmar, och sitter på Arlanda nu och flyget går inte förän 21:20.

Jaja, intervjun gick både bra och dåligt. Bra för att jag fick jobbet, men dåligt för att jag måste tacka nej för att det är en tjänst på för lite timmar, jag trodde att det skulle vara lika många timmar som jag jobbat förut per månad men det var nästan halverat, så det komemr aldrig gå om jag ska ha råd att leva i Sthlm. Men jag fick iaf några nummer till andra stationer som var i behov av folk, så jag tänkte gå runt när jag flyttat ner sen.

Men men, vad har jag annars gjort då?! Utforskat Tumba centrum, som ser ut som Torvalla ungefär om man kollar på människorna som bor där, och som Lillänge i butikform. Köpte i alla fall mig ett par assnygga skor som jag ska lägga ut på bild här på bloggen sen.
Sen har jag suttit själv och ätit på T-centralen, beställde en naturell hamburgermeny med lökringar på Burgerking, fick en cheeseburgare med allting på, så det jag ätit idag är strips, lökringar och lite godis, samt snusat en halv Onico-dosa!

Flyttar på fredag! Fattar ni?! Ska packa imorn och fixa med datorn, har fått Pers bärbara så jag har en riktig data när jag flyttar, så jag ska proppa den med alla bilder som är mina från både mamma och pappas datorer och sen fylla den med musik!

Blev ett långt och tråkigt inlägg det här, men så sitter jag ensam på Arlanda också, så vad mer kan ni förvänta er?!

Anställningsintervju

Ja idag är det dags, 09.55 går planet ner till Sthlm, 15:00 ska jag vara på Statoil Tumba och 21:20 går planet hem. Det kommer bli en lååååång dag!
Är sjukt nervös, vet inte om kläderna jag ska ha på mig är helt fel eller om jag har sminkat mig okej, eller om jag har med mig alla papper jag måsta ha.
Ååååh, va jobbigt det känns, tänk om jag inte får jobbet, tänk om dom tycker att jag är världens Norrlänning som inte passar in där!
Snälla håll tummarna för mig! Det kommer behövas!
Kommer jag vara tvungen att äta lunch och middag själv i Sthlm?! Huvva, va man ska känna sig som en outsider! Måste ta med en bok att läsa eller så!

Baksmällan!

Var på stan med Lisa igår, fika på Pause och sen bio. Såg Baksmällan. Så sjukt bra film alltså, skratta typ genom hela filmen, och när Lisa skrattar du börjar jag skratta så oavsett om jag tyckte det var roligt eller ej så om Lisa skratta då kunde jag inte hålla mig.
Nä men stört bra film, den rekomenderar jag verkligen!

Så var det över

Känns som om det är mycket man gör för sista gången, nu när det närmar sig Sthlm. Igår jobbade jag mitt sista pass på Statoil i Ytterån. Känns som ett avslutat kapitel nu liksom. 2 ½ år av mitt liv har jag jobbat där, varannan helg och varje lov! Känns lite knepigt, nu är jag inte anställd där längre.

Ska in till stan med Lisa och fika och gå på bio idag :D Trevligt!
Men något som är knepigt det är att när man får sova hur länge man vill då vaknar man hur tidigt som helst, tänkte sova minst till typ tolv idag, vaknar först 05:25 å ba: "oj jag är ju egentligen pigg nu, men det är kanske bästa att somna om ändå" och sen kunde jag inte sova längre än till 08:30. Herregud!

Lördag

Ja igår var det utgång som stod på schemat, blev förferre hos Anton, vid tolvtiden drog vi ner på stan och medan de andra gick in på Marité fixade jag skjuts hem och gjorde en tidig kväll! Mitt minneskort till kameran är dessutom i Klövsjö så det blev inga bilder från gårdagen.

Idag har jag jobbat, imorn är mitt sista pass här på statoil. Känns lite weird, har ändå jobbat där i två och ett halvt år, varannan helg och varenda jäkla lov. Men jag hoppas på att jag får jobbet jag ska på intervju för så då lär det väl bli samma rutiner där ;)

Klövet

Sitter just nu i Kövsjö, såg till att få låna datorn medans Cecilia ska packa och duscha.
Har varit en bra dag, badat, chillat, ätit tacopaj och njutit av livet i Klövsjödalen :D Imorn blire utgång! YES :)







Fler bilder kommer på fejjan!

.



Nu drar jag till Klövsjödalen!

Kanske det bästa jag sett

Okej, har suttit och kollat på SYTYCD, en liten tår letade sig fram när Phillipe åkte ut.

Sen gick jag in på youtube å kolla lite på sytycdklipp och hittade ett från nästa veckas program. Så ni som inte vill se kan ju bara strunta i det, men det här är nog bland det bästa moderna stycket jag sett. HEEELT otroligt!
Kommer inte Jeanine till final blir jag ledsen! Se och njut,jag är seriös när jag säger att det här var det bästa på länge! Men hur dåligt kan det bli om det är Travis Wall som koreograferar?! Nä precis!

Onsdag

Börjar jobba om 35 minuter typ.
Idag har jag och mamma varit till Änge och grattat min morbrors fru som fyller år, kaffe å tårta :)
Sen när jag kom hem väntade mina kort som jag beställt, i brevlådan. 266 bilder :) Men jag har beställt i fel storlek så dom går inte in i mitt fotoalbum. Får typ fixa ett nytt.
  Måste bara rekomendera Fuji direkt, billigt och snabb leverans. Perfekt!! Jag fattar inte varför jag drar mig för att framkalla bilder när det är så lätt och smidigt!


Utslagning i SYTYCD ikväll (=bänkad framför tvn)

Livet leker!



Fick precis ett glädjande samtal från Stina!
Vi får bo i hennes farfars femma i Solna fram tills våran lägenhet i Bagarmossen blivit färdigrenoverad. Vi kommer alltså få betala samma hyra åt hennes farfar, för en FEMMA som för våran tvåa! Asså lyxigare får vi leta efter! Iof blir det väl troligen bara en kort period men det är inte direkt fy skam att bo i en femma som två studenter.
Så om två veckor typ flyttar jag, och troligen är lägenheten delvis möblerad. Alltså fattar ni vilken tur vi har nu?!
Nu är vi verkligen på väg!  Jag måste börja packa å fixa, snart sticker jag från Ytterån, snart blir jag en stadsbrud ;)

Harry Potter

Okej, kändes som ett lägligt tillfälle att berätta om mitt gamla beroende i mellanstadiet, nämligen Harry Potter!
Jag tror inte ni förstår min besatthet. Jag läste ut böckerna på typ två dagar, jag läste dem flera gånger om. Tror jag läst fyran typ fyra gånger.

Jag kommer ihåg att Expressen eller om det var Aftonbladet som hade i söndagsbilagan varje vecka Harry Potter- special. Varje vecka stod det om en ny av karaktärerna från filmerna, självklart samlade jag på dessa utklipp, köpte bilagan varje söndag enbart för de två sidorna med HP. Klippte ut och stoppade i ett jättestort kuvert där jag även hade andra HP-stuffs. Sånt jag skrev ut från "Harry Potters official website", jag skrev ut allt; recept på hur man gör "honungsöl", hundratals trollformler som jag provade lära mig och mycket mer.

I alla fall så har jag bara läst de fyra första böckerna, troligen så slappade jag till i högstadiet när den femte boken kom. Men fjärde boken läste jag på engelska några sidor innan den hade kommit ut. Jag måste ju säga att Harry kommer alltid finnas i mitt hjärta ;) Men inte lika fanatiskt som förut, inga utklipp eller försök till att göra mitt egna trollspö.

Men jag måste säga att Halvblodsprinsen var bättre än vad jag trott, efter att ha hört så mycket dåligt så trodde jag att jag skulle snarka mig igenom filmen, men icke! Visst Blev jag besviken på personer i filmen, irriterad på vissa grejer , men det blir man jämt, och jag msåte säga att så fort det blev lite romantiskt så satt jag och pep i stolen, så jäkla gulligt! Jag tror typ att den här blev en av mina favoriter i HarryPotter serien!


Som efter varje gånga jag kollar på HP så blir jag typ lika kär i Harry och nu kommer jag gå och va kär i ett par dagar skulle jag tro^^ That's me! Och ahn ser ju bra ut på bilden ovan ;D

Ja men nu har jag nördat klart!

Gårdagen

Igår blev det spontanbio med Julia på kvällen :) Änligen Harry Potter! Och ni som sagt att den här var dålig, nikan ju dra något gammalt över er. Jag älskade den!
Hörrni popcorn med de där kryddorna på.. Jag säger bara att det var ju verkligen en hit! GÖTT!!


Julia!


Sen måste jag få berättaom det värsta jag vrit med på, på en bio, nämligen igår när vi satt där i slongen,så sätter sig en pappa och hans son bredvid oss. Det var inte det som var det värsta ;)
  Nä men seriöst, pappan stinker sprit, verkligen alkis som provar dölja stanken med au de cologne eller nåt.. Sen när filmen har spelat i några minuter tar han upp något ur ryggsäcken, vet ni vad?! Han sprättar en öl i biosalongen, och fler blev det under filmens gång!
Fyfan säger jag bara! Det var det hemskaste jag sett, va fan ska sonen tycka?! Fy fan va han säkert skäms över sin hemska pappa. Eller ännu värre, det kanske är vardagsmat att pappsen sprättar några öl när han går på bio! Huvva!!

Ledig

Något som är märkligt, mycket märkligt, är att så fort jag är ledig då vaknar jag astidigt, tidigare än vad jag brukar ställa klockan på när jag jobbar. I och för sig är det ju bra, jag sover ju liksom så länge jag vill och har ändå hela dagen ledig sen.
Kul att jag gör något under ledigheten liksom, har varit ut på två promenader med Bosse och kollat på "Djävulen bär Prada".
Men jag är sugen på att fara in till stan, bara ta en fika med någon. Så är någon fikasugen så hör av er!


En vecka!

Jag är stolt, mycket stolt!
En vecka utan snus idag! Och det har faktiskt gått bra.
Det känns fint att kunna säga att jag har slutt snusa på riktigt nu! För det har jag ju ;D
Säg att jag är duktig då ;)


Världens fulaste hund

Kul å vinna den titeln. I Expressen idag kan man läsa om ET, en Mexicansk nakenhund som är så ful att de inte lyckas adoptera bort honom.


Sen kan man läsa om andra fula hundar. Tydligen så finns det en sådan tävling där man kan vinna hem titeln Världens fulaste husdjur, seriöst liksom! Men blir man chockad egentligen?!
Så kolla jag och de tre hundar det stod om var alla tre nakenhundar och groteskt fula.

Men nu vill jag bara säga att alla nakenhundar är INTE fula. Våran lilla Bosse är världens sötaste så deså!

Visst är han söt?! Och i sin lilla slitna t-shirt också!

Jag lovar att det finns andra fula hundar också än bara nakenhndar. Dock måste jag erkänna att de där topp tre fulaste var inte vackra alls!

Mina nya sneakers

Tänkte att jag ska lägga upp en bild på mina nya snyggingar till skor. Riktigt nöjd över dom, plus att dom sitter som gjutna på mina fötter. Så dom här kommer få följa med till Sthlm och dansa med mig!



Snygga va?!

Alltså va?!

En fråga bara, vad har folk inte fattat med at det är Sommar?! Varför är det så folktomt på Statoil Ytterån?!
Sommar brukar vara lika med kunder från morgon till kväll och i och med det dubbelbemanning, men just nu hade nog de få kunder som råkar tanka eller köpa en korv hos oss lika gärna kunna göra korven själv och stoppa pengarna kassan utan oss personal. 
 
Det är inge kul när det är lugnt, jag vill inte bara stå och gå runt och fronta lite i 8 timmar per dag, jag vill stressa lite, känna pressen och prova vara trevlig trots att svetten rinner och kunderna är sepe. Det är det jag gillar. Göra korv på kortast tid, komma ihåg alla dressingar som fembarnsfamiljen vill ha i sina frenchar och samtidigt le och önska dem en bra dag.

Men just nu får jag inte så mycket hjärngympa när vi snittar tre kunder i timmen efter kl 18 på kvällen.
  Visst kan jag göra annat men när jag fyllt på alla hyllor tre gånger om och inget mer går att fylla, vad gör jag då?! Jo jag torkar alla dörrar och fönster fem gånger om och vad gör jag sen?!

Ja men om ni svenska semesterfolk kan inse att ni ska ut och göra en liten roadtrip så tveka inte att komma in på Statoil Ytterån. Utmana mig! Det är för fan Yran, vart är alla norskar liksom?!

Imorn borde bli en folkfull dag!

Lördag

Idag har varit en bra dag, klev upp tidigt för att städa mitt rum hos mamma och tvätta, kan säga att jag har inte tvättat på hur länge som helst och nu när jag måste använda trosor jag köpte i sexan så började det bli dags att ta en rejäl tvätt!
Sen kom Lisa och vi åt lite frulle tillsammans :) Very nice! Behövde verkligen en catch up!

Allt börjar närma sig nu! I natt hade jag min första mardröm om Balettakademien. Jag visste att de skulle komma och fler kan jag lova. I natt missade jag i alla fall första skoldagen och hamnade asmycket efter. Inge roligt alls:/ Börjar bli nervig!


En vecka och en dag kvar på jobbet.
Tio dagar till anställningsintervjun i Sthlm.
Tre veckor och en dag till första skoldagen på BA.

I taket lyser stjärnorna



Såg precis en riktigt bra film. "I taket lyser stjärnorna".
Kanske inte en rollista full med A-skådisar, men så jävla fin film alltså.
Jag är definitivt ingen bölare, varken till vardags och speciellt inte när jag kollar på film, men den här fick till och med en hårding som mig att torka tårarna (även om jag helst inte visar det).
Se den! Den får fyra och en halv toast av fem möjliga.

RSS 2.0